torstai 24. toukokuuta 2012

23.05.2012 Inka tokokokeessa Padasjoella ja treenikooste menneiltä viikoilta



Inkan valmistuminen kokeeseen ei ollut mennyt ihan toiveiden mukaan ja ongelmia kasaantui ihan viimeiselle viikolle todella paljon. Normaalisti pitäisin sen viimeisen viikon ihan vain sellaisena fiilistelynä ja liikkeiden onnistumisen varmistamisena, mutta nyt kaikki meni ennen koetta toisin.



Kisaa edeltävänä viikkona kävimme torstaina kehänauhatreeneissä Espoossa Leppävaarassa, perjantaina oli erinomaiset kehänauhatreenit SM-joukkueen kanssa, jossa Inka oli todella näppärä ja innokas, mutta lauantaina olimme collieyhdistyksen tokotoimikunnan kehänauhatreeneissä Hyvinkäällä, jolloin kaikki meni kyllä aika lailla penkin alle. Sinne tullessa Inka oli jo vähän allapäivän ja epävarma, jolloin minä hieman ehkä hermostuin ja päätin kokeilla sen vireen nostamista leikittämällä ja viemällä sen pallolla nostatettuna kehään. Se oli täysin huono ratkaisu, jonka seurauksena Inka ei seurannut alkuunkaan, jätti perusasennot tekemättä ja häriöili, äänteli tosi pahasti ja kaikki maahanmenot olivat nihkeitä tai ei tehnyt ollenkaan. Rauhoitteli minua todennäköisesti, kun käyttäydyin kehässä järjettömästi heiluen => muka palkaten ja innostaen ja PAH.... olin karsee.



Sen jälkeen sunnuntaina Heikki Mäkisen koulutus Ojangossa, jossa pureuduttiin Inkan ruudun ongelmaan eli haluttomuuteen mennä ruutuun, ruudun hahmottamisen epäonnistuminen, kun ollaan siirrytty ulkokentälle. Ongelmia varsinkin on tuottanut kehänauhan tuleminen mukaan kuvioihin talven jälkeen. Tahtoo ajautua kehänauhalle ja varsinkin kehänauhan ulkopuolelle tehty luoksetulo suora vetää puoleensa merkkeineen. No Heikiltä saadun ohjeen ja treenin avulla saatiin koira taas innostumaan ruudusta ja kaiken lisäksi äänikin väheni. No treenejä ehdittiin tekemään vain sunnuntai iltana ja maanantaina päivällä sekä hieman testaa maanantai illan kisaharkassa sekä taas korjata siellä tulleita ongelmia tiistaina illalla.



Viimeisen epäonnen niitin iski sitten maanantain kisaharkka Järvenpäässä Korrien järjestämänä. Mikään ei tuntunut silloin pelaavan kunnolla, hyppynoudossa metalli tipahteli ja kaukot olivat todella menneet rikki, teki vääriä vaihtoja tai ei noussut ollenkaan ja kaikkea taivaan ja maan väliltä. Merkille menoissa ei asennetta tarpeeksi ja niin edelleen. Tätä sitten korjailtiin vielä tiistaina illalla ja keskiviikkona aamulla koepäivänä käytiin vielä hinkkaamassa kaukoja, luoksetulon alkua ja ohjattua, joten kisaan lähdettiin hakemaan niin sanotusti kokemusta ja hyvää fiilistä.



Lähdimme Mariannen kanssa ajoissa ajamaan kohti Padasjokea. Inkalle Leon mukana olo toi toivottua itsevarmuutta ja rentoutta. Myöskin varmaan siitä siirtyi minuun myös osa, kun saatoin Mariannen kanssa rauhassa odotella kisan alkua. Varsinkin paikalla istumisen jälkeen Mariannen tsemppaamisesta oli apua ja sain koottua itseni. Virittelyt kisaan oli juuri oikeat, en ottanut leluja esille ja ainoastaan Inkan nähden latasin Inkan palkkapurkit kanalla ja laitoin sen maahan tuolin viereen. Vähän ennen omaa vuoroa muutama sivulle tulo ja Lentsun jalkaan imaisu juttuja ;) ja sitten maahan. Odotin, että edellinen koirakko kehästä ulos ja kutsuin Inkan sivulle, tälläkertaa ei namia vaan suoraan kehään reippaasti (hmmm.... ainakin paljon reippaammin kuin aiemmin) !



Inkan koeraportti:



Paikallaistuminen 0 => toisella minuutilla maahan

Paikallamakuu 8 => istuun nousuun toinen käsky

Seuraaminen 8 => yksi levinnyt täyskäännös + yksi hidas perusasento, seuraamisen paikka ok ja kontakti ok, askeleet ok ja häntä vippas koko ajan :o)

Z:ta 8, S - I - M => liikkeelle lähtö hyvä, asennot ok ja niissä pysyminen ok / istumisen mukaanottoon lisäkäsky ja ei se maasta lähtökään moitteeton ollut, mutta tämä oli niin suuri työvoitto

Luoksetulo 8 => muuten ok, mutta ötökkä kiusas Inkaa alussa ja Inka yritti tappaa sen puremalla (ampiainen todennäköisesti), reagoi käskyihin hyvin

Ruutu 8 => ruudun maahanmenoon toinen käsky ja hyvällä temmolla suoraan ruutuun sisälle ja välitön reagointi pysäytyskäskyyn, odotti maltilla mun käskyä

Ohjattu 8 => yllättävän hyvä :) ja reippaasti kapulalle, annoin varulta lisäohjauskäskyn, kun näytti mielestäni ihan hetken vilkaisevan keskikapulaa kun oli jo ihan lähellä omaa, eteen suoraan Yes

Metallihyppy 10 => hyvä, ei häröilyä tai tiputtelua, eteen ok

Tunnari 10 => hyvä (asenne hyvä), tarkisti hyvin ja heti oman kohdalla otti

Kaukot 7,5 => sivulta maahan toinen käsky, kaukot teki heti käskyn saatuaan, ei edennyt pahemmin, mutta vikalla vaihdolla hieman



Ei ennakointia sivulletuloissa ja kunnolliset sivulletulot, ei ääntä (yes,yes) ja lopultakin Z:ta ei näyttänyt ollenkaan tuottavan ällötystä ja otti asennot varmasti, mutta hieman liian varmasti kyllä meinasi pysyäkkin niissä :) !



Tälläkertaa myös kehäänmenot ja virittelyt toimivat juuri sopivasti ja loppua kohden Inka toimi entistä vapautuneemmin, niin kait minäkin ;o). Paikallaoloissa olin itsekkin aika kohmeessa ja se varmaan vaikutti myös Inkaan.



TREENIT AJALLA 8.5. - 23.5.2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti