perjantai 4. toukokuuta 2012

03.05.2012 Jessican koulutus Ojangossa


Torstaina olikin Jessican koulutus Ojangossa ja tälläkertaa aika uudessa porukassa, vaikka kaikki olivatkin mulle ennestään tuttuja, jos ei muuten niin ainakin nimen ja naaman perusteella cool !



Ihan kiva oli katsoa hiukan erilaisia koiria ja vielä parempi olisi kun muistaisi muutaman Jessican todella hyvän teoriahetken siinä välissä. Rommin vuoro oli neljäntenä ja ohjelmassa oli ohjattu nouto ruudun jälkeen niin, että ruudun törpöt jää pystyyn ja ohjattu tehdään ruutua kohden samalta merkiltä. Heidi toimi meille liikkeenohjaajana ja saatiin hieman kisamaista tunnelmaa, kun oli ns. oikea liikkuri käytössä.



ROMMI



  • MERKKI + RUUTU / laukalla merkille ja laukalla ruutuun (alusta ruudussa) ja maltoin odottaa, ennenkuin käskin maahan ja loppuosaan tein sen ylimääräisen seuraa -käskyn, kun alkoi lähestyä sivulta. Siitä suoraan ruudun aloituspaikkaan ja koiran viritys noutoon =>



     


  • MERKKI + OHJATTU / samalle merkille lähetys (ja ns. suunnitelma täytyy olla mielessä, jos Rommi ei osaa ohjatun kapulalle, aina pitää olla suunnitelma mitä tehdään uuden harjoituksen kanssa, jos se ei mene niinkuin pitäisi. Nyt plan oli sitten se, että pysäytettään seisomaan ja siitä yritetään ohjata) / merkille laukalla hyvin ja ruutuunhan se lähti, pysäytys ja siitä yritin ohjata (väärällä kädellä, olisi pitänyt ottaa vastainen käyttöön ja hieman tehdä sillä kaareva liike kohti haettavaa kapulaa), mutta kesti taas tovi ennenkuin sain ohjattua oikealle kapulalle => nyt kehutaan alussa näistä korjauksista, mutta jatkossa täytyy olla varovainen, että ei ala käsittää tätä tälläiseksi liikkeeksi, että ohjaillaan sinne sun tänne



    Otettiin samaa kuviota uudelleen ja myös niin, että toisesta suunnasta eli tuli kapulan nouto oikealta, että vasemmalta, mutta aina ruudun suunnasta ja ensin niin, että tehtiin ruutu (toistoilla palkkasin Rommin ruutuun menosta, aina se hyvin lähti ruutuun, taisi olla vikalla kerralla, kun ruutuun mennessä meinasi lähteä hieman kapuloiden suuntaan, mutta kuitenkin keskittyi kuuntelmaan mitä käskyä olin antanut eli tämähän oli samalla ERINOMAINEN KUUNTELUTREENI



    Viimeisellä toistolla Rommi menikin jo suoraan noutokapulalle ilman, että yritti ruutuun, mutta kaarre oli hiukan liian tiukka, joten nyt kuuritetaan taas 7 metriä sivuun ja viisi metriä ylöspäin sekä keskikapula kymppiin.



    Loppuun vielä pelkkä merkki, josta palkka => huom huom ! Kaikki merkit siis palkatta ja vasta viimeisestä palkka, joten superupea koira, kun jaksoi yhtähyviä merkkejä ilman palkkaa toisensa jälkeen !!!!!!!

     


  • SEURAAMINEN => seuraamista tehtiin noiden ruutu ja ohjattu yhdistelmien välissä käskytettynä, jotta tulisi hieman taukoa tuohon merkille paukuttamiseen / täytyy sanoa, että Rommi seurasi todella hyvin, ei kontaktin putoamisia ja käännökset siistejä............ hmmmm ja kyllä mäkin taisin kävellä rauhallisemmin ja vakaammin, kun viimeksi kisassa, kun en pelännyt sen tekevän sivusuuntaista loittonemista. Rommi aina tsemppaa seuraamisessa Jessican lähellä vai olenkohan se minä, joka tsemppaan ??????





Muita ideoita kouluttamiseen, joita tuli esille muiden suorituksien aikana:

 




  • Kehääntulotreenejä, koira avustajalle ja sieltä kutsu mukaan duuniin (tätä ollaankin tehty niin, että on ollut maassa tai istumassa odottamassa, kun avustajaa ei ole ollut)


  • Koiran vireen nostoa ja rennompaa ilmettä (esim. kun Inkalla on ns. lahna hormoonikausi menossa) / voisin hyvin esim. seurauttaa Inkaa ja kehua hyvästä työstä sekä samalla ilman palkkaa lähettää kiertämään jonkin tolpan/aidan/hyppyesteen ja siitä sitten jatkaa seuraavaan liikkeeseen ja taas tavallaan palkata esim. lähettämällä hyppäämään yms.

     


  • Hmmmmm.  olisi pitänyt kyllä äänittää ne Jessican ohjeet, kun oli ns. juuri Inkalle sopivia vinkkejä, varsinkin kun se on tollain vähän innoton noissa liikkeiden väleissä. Kannattaa tosiaan miettiä, että ei hirveää riekkumista, lähinnä vaan kehut ja mukaan otto, vähän niinkuin Marianne kanssa mulle viimeksi sanoi.



     



 



************************************




Muiden lähdettyä oli sitten otettava vielä Inkakin kentälle, kun toinen oli kolmetuntia autossa odottanut. Vire oli korkealla, kuten olin toivonutkin eli toivotaan, että tämä auttaisi kisaan eli se haluaisi päästä tekemään.



INKA



  • Muutama kutsu sivulle maasta ja seuraamaan / oikein näppärä likka



     


  • Metallihyppynouto Charloten liikkuroimana ja voi helkkari tuota koiraa (kaksistaan tehtynä ei marmata sivulle tullessa ja ei ole myöskään hallissa liikkuroituna muuta kuin mutissut sille kapulalle jotain) / sivulla hyvin ja odottaa hyvin, noudossa rähjää kapulalle ja sivulle palautuksessa kunnon haukahdukset ja myös toistolla sama juttu eli kahdenpäivän tehotreeni tähän => otin pelkkää paluuta muutaman kerran niin, että pyysin Inkaa ottamaan kapulan suuhun tai sitten laitoin sen itse, jos ei heti oma-aloitteisesti ottanut metallia kädestä ja jätin istumaan esteen toiselle puolelle ja otin sitten ensin etteen ja siitä sitten sivulle / auttoi ääntelyn eliminoimiseen se, että otin kapulan pois ja rauhallisesti viivyttelin ja annoin nakin palkaksi ja vasta sen jälkeen hiljainen rauhallinen käsky sivulle => kaksi onnistunutta suoritusta ja huomenna testataan liikkurilla uudelleen

     


  • Seuraamista narupallopalkalla / välillä palkka kainalossa, välillä toisessa kädessä yms. sekä välillä ns. palkaksi yritin lähettää hyppäämään estettä tai kiertämään => tuottaa kylläkin ääntä, joten ehkei sovi Inkalle => Rommille ehkä paremmin

     


  • Merkille hetsauksia yms.





 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti