keskiviikko 2. toukokuuta 2012

01.05.2012 Orimattila EVL1 tulos Rommille


Kyllä sitä taas aamulla mietti, että mikä sitä vetää kisaamaan smiley, kun se tuntuu tältä. En ole hirveä jännittämään, mutta ei tämä nyt kovin leppoisalta tuntunut ja vielä paikanpäällä jännitin paljon enemmän kuin viimeksi Kotkan kisassa.



Olimme Rommin kanssa toisessa paikallaoloryhmässä ja Rommi taisi olla kolmas koirakko viiden joukossa. Kaiken kaikkiaan EVL:ssä oli yhteensä 10 koirakkoa, joista viisi oli collieita, kaksi lyhytkarvaista ja kolme pitkäkarvaista. Kolmelle evl:n koiralle tuli ykköstulos ja Rommi oli yksi näistä saaden 263,5 pistettä.



Maneesiin ei päässyt sisälle ollenkaan, joten ei sitten päässyt mitenkään tutustuttamaan koiraa paikkaan. Käytiin siinä Rommin kanssa hieman kävelemässä heppojen kenttäesteradalla ja Rommi käyttäytyi hyvin, ei haukkunut hevosille ja suhtautui kaikkeen hyvin lungisti, mutta hieman alkuun maneesissa olisi halunut vähän mennä mun edellä ja ihmetteli paikkaa, mutta paikallaoloissa oli kyllä todella hyvin sen ajan mitä mä näin. Helppo ns. käsitellä ja oli paikallaolot hiljaa, vaikka vieressä naapuri vinkui kokoajan ja kääntyili vinottain.



Paikalla istuminen 10





Oli rauhallinen jätettäessä ja samoin kuin tulin paikalle, vierustoveri äänteli kokoajan. Asento oli aika vakaan näköinen !





Paikalla makuu 10



Hyvin alas omalla vuorolla ja ei reagoinut muiden käsyihin. Rauhallinen jätettäessä ja rauhallinen paluussa, hyvin seesteinen ilme. Vierustoveri äänteli ja oli kääntynyt, mutta Rommi oli ihan suorana, joten ei ottanut naapurista häiriötä.



Seuraaminen taluttimetta 8 1/2



Edellisessä kisassa jäi pari perusasentoa tekemättä, mutta nyt oltiin saatu korjattua. Seuraaminen ei vieläkään sellaista kuin haluaisin, mutta oikeastaan vain yhdessä täyskäännöksessä oli häröä, kun tultiin kohti maneesin suuaukkoa (ei luotisuoraan kuitenkaan)



Z:ta 6 / S - I - M



Liikkeelle lähti hyvin ja seisominen hyvä, mutta kun palasin sivulle ja lähdin taakse niin alkoi kääntymään.... oli ilmeisesti hieman hermostunut yleisöstä, joka oli ns. piippuhyllyllä siinä yläpuolella. Käskin siitä seuraan, mutta eihän siitä rytmistä heti kiinni saannut ja seuraava asento missattiin tämän vuoksi eli jäi seisoon, mutta viimeinen maahanmeno sentään onnistui.



Luoksetulo 10



Hyvin sivulta alas ja ei missään vaiheessa ennakointia, laukalla kaikki välit ja suorat pysähtymiset, reagoi käskyihin hyvin ja eteen suoraan ja sivulle hyvin.



Ruutu 10



Merkille laukalla ja ruutun varmasti sekä maahan ensimmäisellä hyvin ja seuraamaan tuli nyt lähelle hyvin ja perusasentoon ihan hyvin, mutta vielä olisin toivonut kunnon kontaktia siihen loppuseuraamiseen.



--------------------



Ohjattu nouto 0



Saimme arvonnassa oikean, jonka puolella oli ruutu törppöinen paikallaan, joten alku oli täysin sama kuin edellisen liikkeen kanssa ja tietty oltiin vielä viisi metriä lähempänä ruutua. Eli tämä nyt harjoitteluun, vaikka luulin, että tätä ei tulisi vastaan kisoissa, kun kummatkin puolet pitäisi olla saman arvoisia. No hienosti lähti ruutuun koira............ se sitten siitä !



Metallihyppynouto 8



Erinomainen hyppy ja nosto sekä paluuhyppy, mutta jokin härö tuli siihen eteentuloon, meinaan pelkäsin jo etukäteen, että kuinka saan Rommin sivulle niin ahtaasta tilasta kun se ohjaajan paikka oli aivan seinän vieressä. No Rommi selvästi häiriintyi seinän läheisyydestä tai siis maneesin hetken mietti kait mennä suoraan sivulle, mutta pysähtyi sitten luovuttaan kuitenkin seisaaltaan, sivulle kyllä tuli hyvin, mutta ehkä ennakoi liikkurin käskystä hiukan



Tunnistusnouto 10



Rauhallinen ja varma työskentely kapuloilla, otti oman heti ja palautuksessa ei pureskellut ja luovutus sekä sivulle tulo hyvä. Toki olisi voinut tehdä reippaalla laukalla, mutta nyt ollaan yritetty intoa hilata alaspäin, jotta ei pureskelisi eikä hösläisi muuten.



Kaukokäskyt 9



Hyvin alas maahan ja samoin ylös perusasentoon. Kaikki vaihdot ekalla ja ihan Rommin nykyiseen tyyliin, ei liiku seisomaan nousuissa, eikä pahemmin maahanmenoissakaan. Seisomasta istumaan olisi voinut mennä voimakkaammin taakse, mutta ei sentään kuitenkaan pitänyt etujalkoja paikallaan eli suunta oli taaksepäin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti