torstai 29. joulukuuta 2016

18.12.2016 - 26.12.2016 Ojangossa treenaamassa

Ollaan käyty nyt aika tiiviisti Ojangossa treenaamassa hallilla ja Inkakin on ollut mukana, paitsi maanantaina 19.12.2016, jolloin oli Toivon treenit ryhmässä. Myöskin olen käynyt nyt yksin ilman treeniseuraa, lukuunottamatta tuota maanantaita ja joulupäivänä oltiin aamulla Mariannen kanssa hallilla treenaamassa.

Treenit:
18.12.2016 aamulla Ojangossa
19.12.2016 Illalla Ojangossa ryhmätreenit
22.12.2016 aamulla Ojangossa
23.12.2016 aamulla Ojangossa
25.12.2016 aamulla Ojangossa Marianne avusti
26.12.2016 aamulla Ojangossa (illan ryhmätreeneihin en ehtinyt Tapaninpäivälounaalta)

Sunnuntaina 18.12.2016 aamulla hallille, kun huomasin, että siellä ei olekaan varattuja vuoroja tai kisoja. Inka pääsi taas silloin mukaan tekemään rally-tokoa ja muuta pientä treeniä, mutta Inkakin on enemmän tehnyt nyt tokoa kuin rally-tokoa, koska ei ole mitään kisatavoitteita niin se saa tehdä kaikkea kivaa, kuten ohjattua, merkin kiertoa, ruutua ja pääsääntöisesti nyt olen keskittynyt "jumppaamaan" sen takapäätä, kun se tuntuu tarvitsevan vähän liikettä lisää !

Ohjelmassa on ollut Toivolla lähinnä voittajaluokan liikkeiden treenaamista ja vähän sitten aloitettu taas EVL:n kiertohässäkän treenaamista paloissa. Enemmikseen kyllä merkin kiertoa eri tavoin huolehtien, että kierto olisi tiivis, joten käytän ohjureita. Lisäksi olen laittanut Toivon johonkin pysäytysasentoon ja ohjannut sitä suorittamaan hyppyjä, mutta en ole noutokapulaa tähän vielä yhdistänyt.

Olen myös tehnyt kahden merkin kiertoa ohjureilla sekä Toivo on joutunut tekemään kiertoa niin, että on ohjurit sekä vielä kapuloita sekä leluja siinä matkalla kiertoon. Silloin oli hieman vaikeata, joten ensimmäinen kierto tehtiin niin, että itse menin merkille ja ns. vedin sen kierron läpi ja heitin lelun takastulo suoralle. Vähän kiemurrellen se menee, normaalin suoran sijaan, mutta kyllä se siitä paranee, kun ei jää niin leluihin kiinni.

Ruudun korjauksia ja ruutua päästy tekemään kanssa vähän useammin ja myös hauskoilla uusilla nauhoilla, jotka Marianne oli tilannut ulkomailta, jokainen sivu eri värinen. Olen myös ripotellut merkkejä sinne tänne sekä hyppyestettä häiriöksi, jotta ei mene sitten siinä lankaan. Toivo pysyy ruudussa aika kivasti asennossa, eikä ennakoi. Sivulle tulee kuulemma todella täysiä ja nyt tuli se todettua, että jos en anna apukäskyä niin se ei jarruta sivulle ihan tarpeeksi ajoissa. Lisäksi olen sitten välillä kohti mennessä kiertänyt ruudun, jottei ala ennakoimaan sekä olen myös tehnyt ruutuun alustalle korjauksia sivuilta.

Seuraamista ollaankin sitten jankattu aika tiukkaan ja ollaan pyritty siirtämään seuraamista taaksepäin. Tehdään namipalkalla, jonka on saanut hakea takaa oikeasta kädestä ja väillä pysähdyksissä palkannut etukautta oikeaan paikkaan. Alussa tehtiin Mariannen kanssa tätä jopa lelulla ja toimi hyvin, mutta lelulla yksinään tehdessä tuntui taas alkavan edistämään, joten palasin namiin. Sunnuntaina kylläkin todettiin, että seuraamisen paikka ja keskittyminen parantunut, mutta kontakti ei enää ole yhtälailla kokoaikaa yhtä korkealle, joten siihen täytyy alkaa puuttumaan. Alkuun myös perusasentoon äkkipysäytyksillä alkoi pysyä hollilla ja ei enää peruuttanut täydelliseen perusasentoon, vaan istahti oikeaan paikkaan suoraan, mutta nyt se tuntuu vähän leviävän siihen, että peruuttaa oikeaan paikkaan. Olen sitä huomauttanut siitä, että edistää tai ups....... menee ohi, mutta tuntuu, että se ei vaan niin sisäistä sitä oikeaa paikkaa seuratessa.

Seuraamisessa olen myös ottanut käyttöön pyörimisen pienellä ympyrällä eri suuntiin ja siinä tassuttelen oikein voimakkaasti. Toivo pitää siinä hyvin paikkansa ja myös kontakti pysyy hyvin sekä siitä pääsee tekemään peruutusta samalla tavaa tassuttelemalla taaksepäin. Marianne myös patisti harjoittelemaan peruutusta niin, että Toivo seuraa sitä vasenta jalkaa niin heilutellaan sitä nyt ylikorjauksella myös taakse ja edestakaisin.

Metallinoudossa olen joutunut nyt ottamaan takapakkia, kun olen puuttunut siihen ääntelyyn kapulaa nostaessa tai liikkeelle lähdettäessä. Ääntä on muutenkin tullut liikaa matkaan (haukahduksia, joita ei ole ollut pitkään aikaan), joten sitä hallitakseni olen käyttänyt nami, joko nami suuhun lähetyksessä Lentsun ohjeen mukaan tai sitten pieniä namipaloja eteen ja saa ennen lähetystä noukkia ne. Jonkun verran olen sivulla huomauttanut, mutta se tehoaa vain vinkumiseen. Kehään tullessa, jos on äännellyt niin on päässyt sitten kehän ulkopuolelle jäähdyttelemään.

Metalli olen tehnyt niin, että Toivo maahan ja kapula eteen, siitä nosto ja hyppy sekä luovutus eteen tai askel tästä eteenpäin niin, että Toivon selkä estettä kohden ja kapula Toivon eteen, jolloin joutuu nostamaan kapulan ja kääntymään kohti minua, jolloin jää heitto pois ja myös ei ääntele. Jatketaan tällä tavalla ja en myöskään aina ota kapulaa pois vaan tehdään kävelyä ja hyppyä kapula suussa. Ei nyt vähään aikaan mitään kisamaista tyyliä tähän.

Ohjattu on ollut ihan hyvä, mutta ensimmäistä kertaa kaarsi väärälle kapulalle ennen joulua, joten lähdin heti laskemaan kapuloita alemmas Tapaninpäivänä ja kaarrosta vahvistamaan. Myöskin Mariannen kanssa tehtiin joulupäivänä sitten myös sitä seuraamisen osuutta vähän enemmän, kun oli kerta liikkuri viemässä kapulat paikoilleen. Toivon seuraaminen ei ole koko suorituksen ajan ihan yhtä hyvä, joten pitää keksittyä liikkeelle lähtöön ja sen palkkaamiseen.

Tunnari edistyy myös hyvää vauhtia ja nyt tehtiin jo kisamaisen Mariannen kanssa. Vähän kyllä ympäristö muokattiin samanlaiseksi, kun se on ollut avustetuissa treeneissä eli ei tehty keskelle kenttää avoimeen ympäristöön. Todettiin, että Toivo nyt keskittyy siihen mihin pitääkin eli toimii hajuaistinsa varassa. Itse olen sitten tehnyt yksin niitä samoja treenejä kuin tässä joulukuussa muutenkin eli ensin piilottanut ruutunauhaan oman, sitten tuonut muut mukaan (ellei ne ole jo heti) ja sitten taas piilottanut oman ruutunauhaan, sen jälkeen piilotus jonnekin hyppyesteen siivekkeen taakse tai putken painojen alle ja sen jälkeen vasta muiden joukkoon ja viimeisenä taas piilotus, joko ruutunauhan alle tai jonnekin muualle.

Vähiten on  tullut treenattua jääviä ja kauko-ohjausta, mutta jääviä olen tehnyt Z:lla ja erilaisin variaatioin eli seuraamisessa tullut käännöksiä linjalta toiseen suuntaan ja niin edelleen. Jääviä taas Mariannen pidellessä takatassuista ja siitä yritettiin siirtää takapalkalle myös.

Eli ollaan puuhailtu ihan tosissaan kaiken näköistä aika laajalla skaalalla useampana päivänä ja näyttäisi Toivo olevan aika hyvässä vaiheessa kisaamista ajatellen, mutta ei päästä kisoihin pitkään aikaan, kun kauko-ohjaus on niin kesken, että en pääse koiran edestä kauemmas ollenkaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti