lauantai 30. elokuuta 2008

27.08.2008 Kirkkonummella tottista


Tänään oli tottistreenit Rommilla Kirkkonummella, mukana Samu Miskan ja Jemman kanssa sekä mun kyydissä tuli Kati Geenan ja Leegon kanssa. Marjaana oli joutunut jäämään töihin.


Rommin kanssa aloitettiin Seuraamisella ja jäävillä liikkeillä. Olin hyvin tyytyväinen tämänpäiväiseen koulutukseen.


1. kierros



  • Seuraaminen


Susanna käveli aivan meidän vieressä, kontakti ei tullut niin helpolla kuin edellisissä harjoituksista. Rommi paransi paljon, kun pidin katseen tiukasti eteenpäin, katse kohdistettuna kiintopisteeseen ja pyrin liikkumaan hieman oikealle, koska kävelen vinoon kohti koiraa. Homma sujui kerta kerralta paremmin, osaltaan siihen Susannan tsemppaus ja ohjaus eli "vaadi", "kävele enemmän oikealle", "kehu", "käytä ääntä paremmin, älä hihku, tasasempaan hyvä poika eikä kiekuen" ja "palkka"  ;o) !


Ei siis ihan noilla sanoilla, mutta tuossa kärjistetysti mulle mietittävää, varsinkin se oikeanlainen palkkaus eli saalis"vapautus" ei ole vapautus vaan vastaa ehkä lähiten naksua, joten sen kun muistaisin !


Muutama käännös tehtiin myös, pääsääntöisesti vasemmalle, paitsi itse jännityksestä johtuen (kait), käännyin oikealle, mutta tulihan siihenkin suuntaan tehtyä käännös.



  • Istuminen ja maahanmeno liikkeestä / jäävät liikkeet (ei seisomista)


Käsimerkkiä häivytettiin istumisessa, äänensävy maahanmenossa samanlaiseksi kuin suoralla ja käsimerkki täsmällisemmäksi ja kauemmaksi koirasta sekä sen häivytystä. Johan alkoi homma pelittää paremmin. Ja mikä tärkeintä "maahan", rauhallinen kehu "hyvä poika", "tsip" ja nami jalkojen väliin. Lopuksi sain sanoa tylsän "vapaa" !


Tuntui taas tulevan jonkinlainen oivallus eli oli kaikilta mennyt ohi, että aina ennen seuraavaa maahanmenoa "tsip" ja käsi liikkuu vasta sen jälkeen. Äänen sävyyn kehussa mun on kiinnitettävä erityistä huomiota (vähän kaikessa) !


2. kierros



  • Iskunouto


Susanna näytti idean ensin Ranilla ja sen jälkeen pääsin harjoittelemaan Rommin kanssa. Vähän oli hankaluuksia pimeyden kanssa eli kapulan paikallistaminen oli vielä hieman hukassa. Muuten kyllä alkoi Rommi saada ideasta kiinni. Aina kun Rommi otti kapulan ja tuli minua kohti, aloin hetsaa pallolla ja annoin saalis"vapautus" sanan ja heitin pallon sekä juoksin sillä leikkimään. Vieläkään ei meinaa Rommi päästää kapulaa, mutta selvästi piti tästä harjoituksesta.


*****


Yleistä:



  • Eteenmeno


Geenan ja Jemman kanssa otettiin eteenmenoharjoitus kolmella jalkapallolla. Samu vei pallot kentän toiseen reunaan ja koira lähetettiin noutamaan palloa käskystä. Kun toi pallon, annettiin se apparille ja mentiin hieman eteenpäin ja lähetettiin uudelleen. Viimeisellä pallolla sitten kunnon leikki. Muista valmistelevat toimet !


 


 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti