tiistai 12. elokuuta 2008

12.08.2008 tottista kotona


Tänään olin ajatellut käydä ottamassa Rommin kanssa kentällä esteitä ja Pablolla noutoa pitkällä nurmikkolla, mutta päätin antaa koirille vielä vapaata. Illalla otettiin kuitenkin kotona pientä treeniä, joiden aikana kaikki kolme koiraa odottaa innolla vuoroaan.


Rommin kanssa treenattiin ihan vaan sisällä liikkeestä istumista, liikkeestä maahanmenoa ja kaukokäskyjä istu - maahan sekä noutokapulan pitoa ja nostoa ohjaajan ja koiran välistä. Yllättävän nopea istuminen ja maahanmeno sisällä, kunhan toimisi ulkonakin.


Pablon kanssa otin kapulan pitoa ja heiton aikana pysymistä sekä viskoin kapulaa pihalle, jotta hieman innostuisi. Otin myös vähän seuraamista, muutama askel ja perusasentoon, jota vahvistetaan/nopeutetaan "istu" käskyllä. Kaukokäskyjä otin niin pihalla kuin sisällä ja toimii jo aika kivasti, vähän saisi nousta ryhdikkäämpään asentoon.


Inka odotti malttamattomana vuoroaan ja otin muutaman istumisen, maahanmeno ja seisomisen. Samalla harjoiteltiin seisomisessa ja maassa pysymistä, kun kierrän itse koiran ympäri. Kapulan pitoa myös hieman ja kerran heitin ohjatun noudon kapulan ja Inka toi, en vaatinut mitään istumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti