sunnuntai 29. joulukuuta 2013

22.12.2013 ja 25.12.2013 yötokoilut Sporttikoirahallilla

Sunnuntaina Mariannen ja Lahja flatin kanssa Sporttikoirahallille iltamyöhään. Minulla mukana Toivo ja Inka !

Ensin pikkuinen pissatuslenkki koirien kanssa, jolloin Toivo taas tepasteli rinta rottingilla naisseuralaistensa kanssa. Toivosta Lahja ja Marianne on niin IHANIA. Toivo ja Lahja teki ensin vähän hommia yhdessä ja sitten oli pikkuisia yksityissessioita koirille.

Inka pääsi vähän kokeilemaan muutaman liikkeen kisamaista settiä. Vähän seuraamisessa perusasennot edessä, kontakti tippuilee hiukan ja vähän muitakin mokia, mutta asenne ihan kiva. Yksi selvempi moka tuli siinä, kun Inka pongas ruutuun jätetyn avonaisen ruoka-astian, jossa oli pari kanansiipeä. Lisäksi luoksetulossa varasti, mutta muuten ihan mukavaa ja iloista tekemistä sekä vastasi kehuun mielestäni tosi  kivasti.

1. Z:ta / seisominen meni istumiseksi ja loppuperusasento eteen / korjasin asennon, mutta voi olla, että tekisin myös ehkä jatkossa kisoissa samoin, joten näin nyt


2. Seuraaminen / perusasennoissa hiukan edessä, eikä vaan hiukan, mutta parempi se kuin se kesän vaivannut asennevamma, jossa ei haluttu seuraa kunnolla kuin jokin osio vain. Yksi pahempi härö, kun huomasi tai haistoi ruudun herkkuaterian, muuten itse tykkäsin



3. Luoksetulo / oho... vähän varasti ja seisominen venyi ja loppu ravilla => videolta analysoitu, ravi siksi, koska takana oli A-este, tälläiset asiat vaikuttaa Inkaan. Treeneissä ja kisoissa suurin osa luoksetuloista tapahtuu tasaisella vauhdilla loppuun asti ja loppuperusasentokin ihan vauhdilla.



4. Ruutu  / alkuun rauhoitus.... ei suunnan näyttöä :) / alkoi vaan tuntua, että neiti alkaa kuumua / rauhoitus auttoi, ei haukkunut merkiltä lähdössä, yee


Niin kivalta tuntui Inkan kanssa, että tuli ihan mieleen, että josko pari kisaa vielä ensivuonna. Tuollaisen koiran kanssa, kun nyt hallilla oli mukana olisi kiva taas kisata. Mutta jaksaako Inka enää..... en tiedä, mititään asiaa rauhassa.

Toivo ja Lahja treenasivat osan aikaa yhdessä ja myös sitten suorittavat jotkut liikkeet yksinään kentällä, kuten noutoa ja luoksetuloa. Jotain tarttui myös kameraan :) !

Noudon kanssa on hieman ollut takkuista, vaikka Toivo on jo pienestä pitäen noutanut kapulaa ihan kivasti ja pitänyt sitä suussa. Nyt ei oikein lähde heitetyn kapulan perään tai nosta sitä tai sitten vaan koskee kapulaan ja heittää pois.


Seuraamista treenataan lähinnä vieläkin peruuttamalla ja kättä on lähdetty jo peruutuksessa hieman häivyttään sekä käännytään menosuuntaan sekä hieman on alettu ottamaan seuraamista ihan perusasennosta lähtemisellä käsiavulla kylläkin.





25.12.2013 iltavirkkuvuoro Sporttikoirahallilla
Keskiviikkona oli sitten mukana Mariannella Lahja ja Leo sekä minulla Toivo ja Inka. Inka teki pelkästään lähinnä ohjauttua eri tavoin ja sitten tehtiin kaukoja ja tehtiinkö tunnari sillain vapaamuotoisesti vai oliko se sunnuntaina ohjelmassa, en enää muista. No eipä tuolla väliä, sama viikko kuitenkin ;) !

Inkan ohjatun treeni idea tuli täysin Leon treeneistä, joten en siis paljoa itse aivojani suunnitteluun käyttänyt, kun pihistin toisen idean. Ensin tehtiin niin, että kapulat vietiin lähelle merkkiä ja seuraavalla kerralla vielä lähemmäksi ja tarkoitus oli, että menee merkille huomioimatta kapuloita. Tämä sujui Inkalta hyvin sillä onhan näitä jauhettu aikaisemmin paljonkin, mutta seuraava etappi oli jo vaikeampi, ekalla sujui hyvin, mutta sitten vaikeutui liikaa ilmeisesti ja ruutukin oli aika pahasti häiriönä, joten täytyi hiukan auttaa Inkaa. Treeni oli sellainen, että Inkan ollessa merkillä Marianne nosti ei haettavaa kapulaa ja yritti saada muutenkin Inkan huomioin ja sitten kuitenkin lähetettiin hakemaan toista kapulaa. Poispäin ruudusta Inka teki tosi hienosti ja totteli ohjausta, mutta kun käännyttiin ruutua kohden niin jotenkin Inka ajautui aina keskelle ja ruudun suuntaan, joten sitten autoin hiukan käymällä kerran näyttämässä haettavan kapulan kaarikävelyllä ja sen jälkeen annettiin Inkan yrittää uudelleen.

Toivon kanssa harjoitellaan niitä perusjuttuja, kuten seuraamista, jääviä, luoksetuloa, eteentuloa, noutoa ja aina loppuun sitten ruutu Toivon ruokakupeilla x 3 !

Noutoa kanssa hiukan, mutta nyt Toivo ei jostain syystä tykkää enää tästä vaan väistää kapulaa ja Toivolla myös hiukan vaikeuksia hahmoittaa heitettyä kapulaa. Aikaisemmin on noutanut aika kivasti ja samoin ottanut kapulan kädestä tai nostanut maasta. Pieni mietintämyssy päähän ja todettaneen, että hampaat vaihtuu ja toinen huomioitava seikka, että Jessicalla edellisellä viikolla en vaatinut Toivon osaamistasoa vaan tyydyin siihen, että otti vaan suuhun ja tiputti, vaikka osaa tuoda käteen. Puukapulassa oli tippa verta, joten vältetään epämieluisaa tunnetta.
 
Luoksetulossa tulee lujaa, Marianne pitää kiinni ja otan, joko jalkojen välistä lelulle, heitän lelun taakse ja lelun pitää olla kunnon patukka, ei mikään lälläri lelu. Toinen vaihtoehto on, että otan eteen ja ohjaan herkkunamilla. Toivolle kyllä näytän, että kumpi on tulossa nami vai lelu..... hyi minua, lahjon toista !


Hyppyä tehtiin myös niin, että Toivo hyppeli minun ja Mariannen väliä....... esteessä ei tietty mitään korkeutta vaan oliko yksi lauta vai oliko lautaa ollenkaan, en nyt muista. Taisi ehkä olla yksi lauta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti