keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

24.04.2018 ATD:n kisaharkka Malminkartanossa

Tiistaina matkattiin Malminkartanoon ATD:n hallille tokon voittajaluokan kisaharjoitukseen ja hyvä, että mentiin niin iski sitten todellisuus vastaan eli töitä on aikapaljon sen mielentilan puolella.

Otin Tarmon myös mukaan ja autossahan tuo enemmikseen oli, mutta harjoittelua sekin, meinaan odottelun. Paikalle tullessa pääsi Tarmo Toivon kanssa lyhyellä lenkille ja kotiin lähdettäessä pääsi moikkaamaan paikalle tulleita tuttuja.

No mitä mieltä sitten olen itse suorituksesta. Ihan ei nappiin mennyt, mutta kyllähän se Toivo osaa, ei se siitä kiinni ole, mutta nyt täytyy miettiä mitä ihmettä mä tein viime kesä- ja syykauden, että sain sen työskentelemään kisoissa lähestulkoon täysin hiljaa.

Varmasti pennun tulolla ja koirien sekä itseni sairastelujen vuoksi tulleilla tauoilla oma vaikutuksensa, josta johtuen vähäisellä palkkaamattomuusharjoittelulla oma osuutensa. Lisäksi meille vaikeutta tuottaa, että lämmittelyä ei pystynyt tekemään hallin sisällä, ei oikeastaan edes kehään virittelyä, kun tila oli niin pieni. Onneksi sentään sain Toivon hallin omaan häkkiin sisäpuolelle, mutta siinä vieressä oli bortsu, joka kokoajan vinkui ja kävin sitten koputtelemassa Toivon häkkiä, että ole hiljaa, vaikka se ei siellä mitään äännellyt.

Toivo oli häkissä tosi rauhallinen, mutta juuri ennen meidän ensimmäistä vuoroa, pöllähti nainen parin shetlanninlammaskoira nartun kanssa sisälle ja ne vinkuivat sekä haukkuivat. Toivo, joka ei häkissä yleensä ääntele niin kiihtyi täysin ja jouduin juuri sen jälkeen ottamaan Toivon häkistä virittelyyn, kun meidän vuoro tuli. Toivo myös käyttäytyi harkan jälkeen ihan päättömästi nähdessään toisen näistä nartuista ja päästessään hallin eteisessä sen kanssa lähetysten. Narttu tietty oli sitten vielä leikattu, mutta Toivosta ihan mielettömän ihana soopeli tyttö.

No sain sen kyllä haltuun, mutta en oikeaan mielentilaan, koska varsinkin alkuun haukahteli minun käskytyksille !

ATD:N EPÄVIRALLINEN TOTTELEVAISUUSKOE, VOITTAJALUOKKA

RUUTU 8 1/2 = Toivo haukahti ruutuun lähtiessä, pysähdys vähän venyi, mutta oli kuitenkin ruudussa, meni ensimmäisellä käskyllä istumaan, toisella vasta maahan, odotti ruudussa sen minkä näin hyvin ja sivulle seuraamaan oikein mallikkaasti hyvään kontaktiin.

KAUKO-OHJAUS 8 = Toivo ainakin yhdessä seisomaan nousussa eteni vähän ja yhteen seisomiseen tarvitsi toisen käskyn, kun katsoi juuri silloin ovelle päin eli ne häiriöt taas oli kohtalokas. Kaukot on nyt kyllä tosi kesken.

TUNNISTUSNOUTO 0 = Toivo vinkui sivulla, en ole varma, että haukahtiko peräti lähdössä, mitä ei kyllä yleensä tee, kapuloille tosiaan tuli vauhdilla ja oma löytyi heti, mutta siinä samalla, kun oli liikaa virtaa levisi kapulatkin ja ne meni ihan kiinni toisiinsa niin nosti sen viereisen ja toi sen. Ihan pientä epävarmuutta oli palautuksessa, mutta toi minulle asti ja ihan hyvä luovutuskin. Tosin väärä kapula. Palautusvauhtia en muista ja Toivon ilmeestä en pystynyt sanomaan, että tajusiko tuoneensa väärään (eipä ole ennen kisoissa/kisaharkoissa väärää tuonut).

METALLIHYPPYNOUTO 9 = Toivo suoritti kyllä tämän hyvin, mutta haukahti kyllä lähdössä ja itse kyllä kuulin myös, että nostossa tuli ääntä. En muista kuinka sivulle siirtymässä käyttäytyi, tuliko ääntä vai ei. Ääntä tuli tässä vaiheessa jo varmaan siitäkin, että turhautui edellisen liikkeen jälkeen, koska en voinut pahemmin kehua edes, kun toi väärän kapulan.

L / ISTU JA MAAHAN LIIKKEESTÄ 7 = Toivo jäi istumisen seisomaan, joten kun oli kisaharkka niin pyörähdin käskemään istumana, maahanmeno onnistui hyvin ja seuraaminen oli ihan hyvää ja mukaan lähti asennoista hyvin.

Tauko

Toiseen kehään mennessä oli jo rauhallisempi, mutta vieläkään ei mielentila mennyt ihan kohdalleen.

LUOKSETULO 5 = Toivo oli noussut istumaan sillä aikaa, kun kävelin toiseen päähän (ei kuitenkaan vinkunut), joten käskin sen maahan kaukaa ja se meni. Luoksetulo matka oli normaalia lyhkäisempi, mutta siitäkin huolimatta Toivo ei meinannut pysähtyä vaan tuli ihan lähellä minua ennen kuin sain sen pysähtymään. Eteen hyvin ja sivulle tullessa ei tainnut edes haukahtaa.

OHJATTU NOUTO 9 = Toivo odotti maltilla ja hiljaa kapuloiden viennin, mutta seuraamaan lähdössä tuli pieni äännähdys, seuraaminen oli ihan kohtuullista ja seisomaan jäi hyvin, kapuloille meno hyvä, jotain kyllä mutisi kapulaa nostaessa (ei haukahtanut kuitenkaan), mutta eteen tuli kyllä aika vinoon. Siitä sivulle ihan hyvin.

SEURAAMINEN 8 = Lähti seuraamaan vähän huonolla kontaktilla ja pihahti taas lähdössä, mutta nopeasti tuli pysähdys ja peruutus, joka meni ihan hyvin, eikä Toivo edes äännellyt  ja minä taas käännyin ensimmäisen käännöksen vasemmalle huonosti. Muuten seuraaminen oli ihan kelvollista ja ei pahemmin edes edistänyt tai äännellyt sekä myöskin piti kontaktin aika hyvin ja hidaskin kävely oli nyt aika hyvää. Toisessa peruutuksessa kylläkin ennakoi liikkeelle lähtöä ja nousi seisomaan ennen kuin annoin käskyn, osaakohan se liikkurin käskytyksen ;) !

KOKONAISVAIKUTUS 10 = No tähän en sano mitään, ääntelihän se, mutta muuten liikuttelu kehässä oli helppoa ja suoritti ihan reippaasti tehtävät. Virheet tuli ihan odotetuissa kohdissa, joten mitään totaalista yllätystä ei ollut ja etukäteen tiesin, että ei tule olemaan helppoa, kun ei ole sitä tilaa viritellä sitä oikeaan mielentilaan ja käyttää kunnolla meidän uutta rakennettua valmistautumista kehään. Ennen aloitusta olisin toki voinut purkaa palloon sitä ylivirettä ulkona, mutta sekään ei yleensä hirveästi ole tuottanut tulosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti