tiistai 3. huhtikuuta 2018

03.04.2018 pentu aloittanut treenaamisen

Olen nyt vähitellen päässyt treenaamaan ja pentukin on päässyt oikein kunnolla harjoittelemaan. Tosin se ei osaa vielä maahan menoa ja ei myöskään sivulle tuloa eli niitä perusasioita !

Treenipaikalla ollaan vaan pidetty hauskaa ja en ole keskittynyt minkään hinkkaamiseen vaan tehdään kaikki täysillä ja pyritään siihen, että meillä on niin kivaa, ettei Tarmo mene isänsä luokse ainakaan kokoajan.



Tarmon treeniohjelmaan on mahtunut seuraavia asioita:

  • Kahden lelun leikki / leikkii kotona hyvin ja on erittäin sisukas, mutta treenipaikalla ei taistele kunnolla, jahtaa kyllä lelua, tarttuu siihen ja taistelee siitä, mutta ote ei ole pitävä ja vaihtaa hyvin toiseen leluun / tämä kyllä korjaantuu ajan kanssa / leikkii paremmin, kun vaihdan karvapatukan Ke-Hun pitkäkahvaiseen palloleluun (ei vielä tosin tajua sitä palloa, tykkää enemmän repiä siitä kahvan karvaosuudesta tai tarttua minun käteen ja purra siitä)
  • Istuminen / käsiliikkeen avustamana tekee hyvin (samoin kotona ruokakupilla, osaa jo ulkoa) niin peruuttamalla kuin kieputtamalla
  • Seuraaminen / ollaan tehty vain peruuttamalla ja toimii hyvin, jossain vaiheessa muutan suuntaa tai jo oikeastaan muutaman kerran ollaan jo kääntymistä tehty
  • Sivulletulo / ei onnistu istua vielä lähelle sivulle, mutta ohjaus siihen onnistuu jo jotenkin
  • Eteentulo / olen heittänyt namin lähettyville ja sitten itse peruuttanut, jotta saan välimatkaa / istahtaa vähän niin kuin taaksepäin, joten en saa ihan lähelle vielä istumaan
  • Merkin kierto / totuttaminen ohjureihin samalla, tämä on Tarmosta kivaa
  • Hyppy / siivekkeiden välistä menoa, itse seison sivulla ja heitän namin esteen toiselle puolen ja sitten toiselle eli hieman aloitetaan esteen hakua
  • Nouto / heittänyt pienen ohjatun kapulan lähelle ja päästänyt hakemaan, mutta ei oikein vielä hiffaa tätä, noutaa kyllä kotona lelua hyvin :)
  • Ruutu / Namikupille menoa läheltä, viimeisenä liikkeenä
Eli tällaista pientä puuhailua ollaan tehty niin, että panostan hauskanpitoon kunnolla ja olen itse hiestä märkä totaalisesti Tarmon treenailun jälkeen.



Inkakin on päässyt vähän tekemään ja voi, että Inka tykkää, kun saa puuhailla. On tehnyt ruutua, luoksetuloa, vähän seuraamista, ohjattua ja merkin kiertoa.


Inka prinsessa muuten täyttää tänään 03.04.2018 12 vuotta ja 8 kuukautta eli taas sellaiset pienimuotoiset synttärijuhlat, joita voidaan viettää tässä iässä jo kuukausittain !

Toivo taas on treenannut sitten aina pariin otteeseen treenien aikana eli levännyt Tarmon ja Inkan treenien ajan. Ollaan muistuteltu tokon voittajan liikkeitä ja aika kivalta vaikuttaa eli oikeastaan lähinnä kauko-ohjaus tarvitsee tehotreeniä ja tunnistusnoudon palautus on toinen osuus, johon tarvitaan varmuutta ja iloa sen epävarmuuden jälkeen, kun tapahtui se ikävä selkkaus viime vuoden lopulla, jolloin Toivo luuli minun puuttuneen työskentelyyn, vaikka se sihinä tuli ilmastoinnista eikä ollut minun aiheuttamaa sihinää. Toivon kanssa on nyt kaikkien liikkeiden palasia harjoiteltava enemmän näin aluksi ja sitten kokonaisuuksia vähitellen.

Toivo on keskittynyt aika kivasti ja on ollut työskennellessä hiljainen, lukuun ottamatta merkin harjoittelua, joka on sille aika uusi treenin kohde. Tähänkin pystyn vaikuttamaan, kuhan muistan valmistella liikkeen aloituksen tuottamatta Toivolle epävarmuutta ja huolehtimalla oikeasta mielentilasta, kuten kaikissa muissakin liikkeissä tietysti !
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti