maanantai 31. joulukuuta 2012

31.12.2012 vuoden viimeinen päivä

Se on sitten vuoden viimeinen päivä ja mitenkään hyvältä vuodelta tämä ei tunnu ja huono tuuri tuntuu jatkuvan ihan vuoden loppuun asti, joten toivotaan, että vuodesta 2013 tulisi hyvä vuosi. Lottovoittokaan ei olisi pahitteeksi.

Joulupäivänä hajosi etutuulilasi autosta ja tänään ei sitten auto ei päässyt läpi katsastuksesta, syynä ei kylläkään ollut tuo lasi vaan jarruputkien ruostuminen. Lisäksi korjauskehotus muutamasta muusta jutusta, joiden korjaaminen taitaa tulla liian kalliiksi, mutta jos saisi noi jarruputken nyt alkuun korjattua ja auton hyväksytyksi ja mietitään jatkoa sitten myöhemmin. Onko se sitten uuden auton rottelon muodossa vai siirrytäänkö julkiseen rotteloon, mutta kun vielä vuoden pari olisi tuo suostunut palveleen niin olisin voinut hankkia haluamani auton :( !

Tämän vuoden suurimpia menetyksiä on kuitenkin ollut mun pikkuisen tahvo pojan Rommin menetys, joka tuli juuri niin odottamatta kuin voi, juuri kun olin ehtinyt alkaa uskoa, että saisin sen pitää vielä vanhoille päiville asti, vaikka vuotta aikaisemmin olin jo pelännyt sen menettäväni selän loukkaantumisen vuoksi, mutta ei vienyt Rommia mitkään loukkaantumisista aiheutuneet vaivaat vaan sen pirun paska syöpä, jota mä vihaan. Aina sitä saa pelätä oli se sitten ihmisten kimpussa tai eläimien, että mä vihaan sitä sanaakin !

Inkan kanssa saavutettiin kaikki tämän vuoden tavoitteet eli agilityssä tuli kakkosista se ensimmäinen nousunolla ja tokossa saatiin se ensimmäinen ykköstulos erikoisvoittajaluokasta ja vielä kaupan päälle vielä toinenkin ykkönen kuninkuusluokasta. Rommikin pääsi hyvään alkuun tavoitteissaan saavuttaessaan sen ykkösen erikoisvoittajaluokasta ja Rommin tuntien ne loput kaksi olisi tulleet kyllä aika nopeasti, sen verran luotettava kisakumppani se oli, kun jonkin asian oppi.

Joulun ja uuden vuoden aikaan oli tarkoitus treenaa oikein tehokkaasti, mutta ei ehditty kuin 21.12.2012 perjantaina ja 23.12.2012 sunnuntaina käymään Inkan kanssa Ojangossa Vuokkoset areenalla. Ilokseni kuitenkin sain ihan sattumalta Noorasta ohjattuun apua.

OHJATTU

Merkin ohittaminen ja kapulalle suoraan meno alkoi poistua kuvioista, kuten hieman oletinkin. Hieman ääntä tuntuu tulevan ja mielestäni läpsiminen hanskalla ei tuota tulosta vaan siirtää sen ongelman toiseen paikkaan eli ääntelee sivulla olon sijaan merkiltä lähtiessä tai merkille mennessä.

Otin pari kertaa sen patukalla sivulta palkkaamisen ja se toimii paremmin, keskittyminen pysyy kasassa. Joten jatkan sillä !

TUNNARI

Hmmmm....... ei ongelmaa oikean löytämisessä. Millä hitolla saan sen vireen sivulla aisoihin, läpsimiset ja kiellot tuo häröilyä kapuloilla. Tehtiin myös rentoa tunnarileikkiä 3 - 4, jossa Inka saa lennosta tulla kapuloille ja heittelen namin palkaksi (tässä tapauksessa annoin heti palkan ja sitten vasta heitin toisen namin) !

HYPPYNOUTO

Toimii sika hyvin, kun palkkaan patukalla sivulla hiljaa olon ja hyvät (hiljaiset) nostot kehulla. Sivulle vielä samaa patukalla palkkaamista erkiseen.

SEURAAMINEN

Muistaakseni yllättävän paljon puskemista eteen yllättävissä pysähdyksissä. Vasemmalle pysähdykset paljon parempia kuin oikealle. Peruutukseen "sivu" -käsky (koska kiihtyy peruuta -käskystä jo itsessään) ??????

KAUKOT

Paranee koko ajan, vahdi vasenta takatassua, huuda käskyt jo hallissa meteliä.

Z:TA

Seuraaminen siinä parempaa kuin aikaisemmin, mutta se istuminen (treeniä, treeniä). Tämän pitää olla kivaa, yritin olla ennalta arvaamaton, palkka  tulee mistä sattuu ja tehdään mitä sattuu, mutta vastapainoksi se normi Z:kin myös ja OMA ASENNE EI SAA OLLA, ETTÄ NYT SE ÄKLÖ Z:TA !

LUOKSETULO

Tehty sitä putkiluoksetulo pysäytystä (Inkan lemppari) sekä erikseen takapalkalla (Lentsun ohjeella) sekä pelkkää hiljaisuutta. (Hiljaisuutta tehty liian vähän) !

RUUTU

Niin upea hiljainen ruutu sunnuntaina, että en ottanut enempää kummallakaan kertaa. Toisella kertaa perjantaina myös ruudun loppuosaa niin, että lähetin läheltä ruutuun ja tehtiin sen jälkeen loppuosa. Aivan loistava sivulletulo, joten ei tehty sitä lisää. Muistaakseni perjantaina taisi, jonkun kertaa haukahtaa ruutuun lähdössä vai oliko aikaisemmalla kerralla.

OHJATUN SIVULLE SUORAAN TULOA

Suoralla normi tasamaanoutoa ja hirveellä kannustuksella, että pysyy laukalla. Sivulletulo suoraan "liki" käskyllä ja käsimerkillä.





*****************

Kummatkin treenit menivät kivasti, mutta sen jälkeen ei olla treenattu, koska Inka on ollut kipeänä, ensin ei vaan syönyt, sitten oksensi sappea ja välillä myös ruokaa. Epäilen, että saattoi varastaa Jukan lautaselta kinkun jämiä tai sitten broiskun siipeä ei ollut pureskellut tarpeeksi kunnolla. Yhtenä päivänä oli vatsa myös hiukan löysänä.

Perjantaina 28.12.2012 Inka oli sen verran kunnossa, että illalla söi ja lauantaina aamulla kanssa, joten käytiin kisaamassa agilityssä ojangossa. Inka tuntui ihan pirteältä ja radalla kavereiden mukaan ei näkynyt, että olisi kipeä. Tulosta ei oikein syntynyt, kun kummankin radan kepit meni ihan pipariksi, mutta muuten Inka kulki oikein hyvin. Ekalla radalla menin itse vähän liian lähelle vetämään Inkaa kepinvälistä ja sen seurauksella taisi Inka väistää hieman menemällä seuraavaan kepinväliin. Toisella radalla Inka meinasi karata putkeen ja sieltä kääntö kepeille ei ihan onnistunut, tuli pikkuisen kuono taas koukkimaan keppejen väärälle puolelle. No toisen radan kepeillä näytti muillakin ongelmia riittävän.



Sunnuntaina Inka kuitenkin taas huononi ja ruoka ei enää oikein maittanut ja illalla Inka ripuloi jo aika pahasti sekä oli selvästi kipeä. Päätin sitten kaivaa Rommilta jääneet antibiootit kaapista ja antaa Inkalle niitä (suolistotulehdukseen) ja nyt näyttäisi hiukan paremmalta, mutta katsotaan nyt mennäänkö sitten lekuriin uuden vuoden jälkeen, jos ei asetu. Äsken kuitenkin suostui syömään herkkuja !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti