keskiviikko 19. joulukuuta 2012

18.12.2012 Jessicalla opissa ja agilitytreenit

Maanantaina illalla Inka sai vieraan, kun Inkan tyttärentytär Katie liittyi viikoksi meidän seuraan. Vähän Inka on ollut näreissään ja varmuuden vuoksi olen jättänyt tytöt päiväksi eri huoneisiin, mutta yhteys on toiseen portin välityksellä. Yöt ne ovat kuitenkin viettäneet yhdessä samassa tilassa. Tiistaina ne jo illalla touhumisen jälkeen olivat jo hiukan lähempänä makoilemassa toisistaan.

Tiistaina töiden jälkeen matkattiin Sipooseen Jessican oppiin, jossa nähtiin Marianne ja koiruudet Leo sekä Lumo. Tehtiin pikainen lenkki koko poppoolla ja Katie ei ollut moksiskaan pojista, eikä pojat pahemmin reagoineet Katien.

Inka sai aloittaa ensimmäisenä ja aiheena tänään meillä oli ohjatun palautuksen siirto sivulle, itse ohjatun häröilyt sekä seuraamisen ääntely. Pitää varmaan hankkia nahkarukkaset, joilla Inkaa läpsin hellästi :) !

Jessica taas tykkäsi Inkan innokkuudesta ja siitä, että Inka ei muutu passiiviseksi, kun kohtaa vaikeuksia vaan innokkaana yrittää.

INKA

  • Noudon palautus sivulle suoraan / puukapulalla ja ihan normi tavallinen suora heitto / otin Inkaa pannasta kiinni ja heitin kapulan ja sinnehän se Inka meni vauhdilla, jos äänteli sivulla niin puutun siihen (esim. rukkasella taputtamalla päätä ja sanomalla "lopeta" "älä viitti" tai vastaavaa, mutta muista, ettei äänensävy saa olla vihainen tai ärtynyt). Vauhti oli kumpaankin suuntaan loistava, yhtä kovaa kapulalle ja takas / hieman ennen, kun saavutti minut niin annoin LIKI -käskyn ja myös voin auttaa alkuun hieman kädellä näyttämällä / Inka oli aika pätevä => kokeiltiin myös sivu käskyä, mutta sen taitaa Inka ymmärtää vaan edestä tai lähettyviltä => yritä sanoa vain kerran se apukäsky, ei toistoa
  • Ohjattu nouto, keskikapulalle eksyminen / Inka oli ihan hassu, onkos sille ostettava silmälasit, tänään kaikki merkit oli kiinnostavia ja se näki varmaan näkyjäkin eli tuo kirjava matto saa Inkan ihan höpsöksi / merkille Inka osas mennä kyllä suoraan, mutta vauhtia oli sen verran, että jouduin vähän oikeasti pysäyttään / keskittyminen hieman välillä oli kateissa, johtuen siitä, että ääntelyyn puutuin läpsäyttämällä ja sanomalla, että "älä viitti" / alkuun Jessica vei kapuloita, mutta sitten otettiin Mariannen apuun ja Jessica tuli auttaan Inkan kehumisessa :D :D, juu juu ;) (no ehkei nyt ihan sen takia) => kun Marianne laski ekan kapulan niin kehuttiin Inkaa, jos oli hiljaa / ihan alussa yritti keskikapulalle ja silloin ei oikein uskonut, kun pysäytin vaan harhaili / näissä tilanteissa pysäytän Inkan (muista välillä palkata kunnolla, kun pysähtyy käskystä ja ainakin kehu) ja jos ei ohjauksella mene oikeaan suuntaan niin sitten pannasta kiinni NÄTISTI ja vien Inkan merkille => muista olla rauhallinen ja ystävällinen / Vähitellen Inka sitten palasi tekemään niitä todella upeita kaarteita sinne kapulalle, kuten ennenkin, ilman, että kapuloita laskettiin sen kummemmin alas => jatkossa nyt lähiaikoina voisin kuitenkin pitää haettavia hieman alempana
  • Kauko-ohjaus / juteltiin siitä Inkan epävarmuudesta ja siitä mitä Pia sanoi aikaisemmin, joka tuntuu tosi loogiselta Inkan tapauksessa / Jessica sanoikin, että mä en saa enää tuijottaa taulua vaan hiukan katsoa milloin sitä käännetään ja MUN ON OSATTAVA SE VAIHTOJÄRJESTYS ULKOA / Inka teki tosi hienoja vaihtoja ja aika hyvin paikoillaan / yhden korjauksen jouduin tekemään, mutta sen Inka toteutti nopeasti  / matka oli normaalia lyhyempi / palkat olivat Inkan sivuilla, hieman kanittaa ensimmäinen maahanmeno sivulta, kun namit laitetaan etukäteen (aika usein laitan ne vasta, kun Inka on maassa) => tehtiin myös toinen harjoitus: kaukojen aikana Marianne ja Jessica häiriköivät, heittelivät hanskoja ja makoilivat yms. ja Inkalla oli vaikeaa........... ihmetteli ja katseli, mutta yritti kovasti ja kokoajan parani => näitä tehtävä paljon, mutta huomioitava, että vastapainoksi on oltava paljon myös rauhallisia häirittömiä kauko-ohjauksia
  • Seuraaminen ja ääntely / tehtiin etukäteissuunnitelmaa, jos ääntelee => no enemmän kylläkin taisi tulla virheeksi se, että Inka ei keskittynyt mun pysähdyksiin vaan poukkoili eteen / kontakti oli kuulemma kuitenkin parantunut ja asenne kanssa :) / vähän alkoi ehkä olla väsynyt ja niihin ääntelyihin peruutuksissa puuttuminen sai vähän vireen alemmas ja vielä kun Leo tuli kentän laitaan tekemään hommia niin Inkan täytyi hieman varmistella mitä se Leo tekee, myös täyskäännökset hieman kupli tänään => tehtiin sitten niitä peruutuksia ilman käskyä ja Jessica epäili, että Inka pakahtuu siihen mun peruutus -käskyyn ja sieltä se sitten parahtaa => jatkossa paljon niitä käännöksien jälkeen niitä pysähdyksiä, niitä täytyy ylläpitää kokoajan.
Käytiin myös pikaisesti Katien kanssa tutustumassa halliin ja otin sen kanssa hieman sivulletuloja. Katie on kovin ahne namusille :) !

Tokon jälkeen suuntasin Ojankoon agilitytreeneihin ja vielä hyvin Inka jaksoi vetää rataa parikertaa ja todella hyvin. Ollaankohan oltu koskaan näin hyviä, kun mun ohjaaminen oli sujuvaa ja koiran meno sujuvaa ja hei.......... ei kaarroksia vaan mä sain vedettyä ne tiukiksi. Jotenkin sujui ihan älyttömän hyvin ja mikä parasta niin kouluttaja sanoi, että on tosi tyytyväinen mun ohjaukseen, YES !

Katie pääsi myös Vuokkoset Areenaan tutustumaan ja harjoiteltiin siinä kehän laidalla hieman lisää sivulletuloa, kaukokäskyjen tekniikkaa sekä jääviä. Ihan kauhea nälkä Katiellä ;D ja treeenin jälkeen käytiin vielä kentällä asti peilin edessä ottamassa kontaktia ja seuraamista sekä namista luopumista, kun eihän tuo pikkuinen oikein tajua edes mitä tekee, kun menee sekaisin nampasta. Lisäksi yritin... nimenomaan yritin tehdä luoksetuloa, mutta toinen ei olisi millään malttanut jäädä istumaan, joten tehtiin ihan läheltä. Käytin yleisesti Seuraa -käskyä, koska muistelin Tarjan sanoneen, että käyttää vaan yhtä. Luoksetulossa päätin sitten käyttää vaan Katien nimeä ja auttaa kädellä. Enkä mä muitakaan käskyjä tiedä, joten käytetään samoja kuin Inkalla, ei ne viikossa mene pieleen, kun autan kuitenkin kädellä.

Ihan leikkimään ei toinen kanssani ryhtynyt, tarjoamani lelut eivät innostaneet. Saattoi tietenkin johtua siitä, että ne haisi Inkalle. Nami kyllä kelpasi erittäin hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti