tiistai 17. tammikuuta 2012

14.01.2012 Hakkilan hallilla Rommin kanssa


Vuoroa odotellessa otin siinä yksikseni nurkassa hieman kaukoja läheltä Rommin kanssa. Taas namialustat sivuilla, näyttää toimivan ihan kivasti ja ei pahemmin liiku eteenpäin, jatketaan namialustat sivulla kun treenaan yksin ja avustajalla palkataan sitten takaa suoraan avustajan kädestä. Rommi odotteli siellä kentän reunalla, mutta otin Rommin pois sieltä likaiselta hiekalta, en tykkää kun menee niin paskaseksi, joten siinä vuoroamme odotellessa pyysin Sannaa hieman häiriköimään Rommia eli huutelemaan erilaisia käskyjä kuten "istu""Sivu"  ja niin edelleen.



  • TUNNARI / omalla vuorollaan Rommin treenisuunnitelmassa oli tunnari, joka tehtiin kuten Jessicalla viikolla. Nyt hiukan vauhti kapuloille ja kapuloilta minuun päin oli normaalia hitaampaa, mutta ei ohittanut kapuloita ja toi oman.

  • MERKKI + (OHJATTU NOUTO) / pelkästään alkuosan harjoittelua, ensimmäisen kapulan katsominen ja sen jälkeen vaaditaan pitämään kontakti, hiljaa olosta ja keskittymisestä palkka sivulta + merkille lähetystä ////// huom ! merkille meno meille liian vaikea, ruutu alle puolen metrin päässä, ei sivulla, ei auttanut, vaikka pyysin ottamaan ruudun merkit lähempänä olevalta sivulta pois, korjasin asiaa kutsumalla merkille, jotta tehtävä olisi tarpeeksi helppo

  • MERKKI + RUUTU alustalle / motivointi treeni, alustan vienti yhdessä, koiran vienti merkille ja lähetys (ohjaaja normaalissa lähetyspaikassa) / super => josta superpalkka ja saman ottaminen vielä muutaman kerran uudelleen, seuraavalla kertaa lähetys lennosta merkille ja viimeisenä normaali lähetys merkille => nopeasti palkkaamaan, palkkana koiranruokaa rasiassa, superherkkua


Ohjelmassa olisi ollut vielä häirittynä seuraamista, mutta se jäi väliin, koska aika ei riittänyt enään siihen. Vielä oli tarkoitus ottaa paikallaolot, mutta jouduimme jättämään ne väliin, kun naapurikentälle tultiin häiriköimään. Kentällä ns. pidettiin ongelmakoirakoulutusta, joka kylläkin on hieman kyseenalaista toimintaa, useampia (kaljatölkkejä sisältöineen) purkkeja viskottiin eriaikoihin ja karjuttiin julmetusti. Onneksi olin käynyt viemässä Rommin jo autoon, mutta kyllähän se kuulee metelin sinnekkin, onneksi Inka oli Jukan kanssa kotona.


Sitä ollaan niin koiran hyvinvoinnin eteen töitä mukamas tekemässä, mutta kuinka silloin voidaan altistaa toisten ihmisten koirat sellaiselle toiminnalle, jolle nimenomaan kyseisen ongelmakoirakouluttajan guru, jonka työtä kovasti kertoo jatkavansa ja arvostavansa on kieltänyt kokonaan esim. minun koiraltani, joten todella piittaamatonta toimintaa. Millään tavalla hän ei varmista sopiiko tämä toiminta meille tai meidän koirille, vaikka me olemme vuokranneet toisen puolen hallista käyttöömme. Meiltä jäi yli 20 minuuttia vuorosta käyttämättä siihen tarkoitukseen, johon sen olimme vuokranneet. No jäimme sinne kuitenkin Sannan kanssa vielä muiden lähdettyä koko loppuajaksi, jotta eivät voi ottaa meidän vuoroamme kokonaan haltuunsa. Satu pyysi heiltä ystävällisesti, että olisivat hetken olleet heittämättä niitä purkkeja, että saamme otettua paikallaolon, mutta aivan kuin vastauksesi hänelle siellä heitettiin niitä oikein urakalla ja huudettiin agresiivisesti. Tästä sitten nämä koulutettavat sitten vielä maksavat, taitaa olla porukka päästään vialla, jos haluavat tämän naisen oppiin, enkä nyt todellakaan tarkoita niitä raukkoja, jotka ostavat häneltä palveluita.


Viimeksi kun huomautin samanlaisesta toiminnasta oli tämän naisen vastaus, että "kyllä tokokoiran täytyy oppia kestämään kaikkea häiriötä", mutta omasta mielestäni minun tokokoirani, joka kestää, vaikka 90 laukauksen ammunnan, ei tarvitse kestää pelottelua. Tavallinen häirintä mikä tulee normaaleista treeneistä, kuten koiran hetsaus, agilityn riemu ja vastaavat toiminnan ei meitä häiritse edes paikallaolon aikana, mutta tämä on liikaa, agressiota ja peltipurkkien heittoa seiniin ei koirani tarvitse kokea.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti