perjantai 13. tammikuuta 2012

13.01.2012 uusi vuosi ja uudet kujeet !


Alkuvuosi on jatkunut yhtä kiireellisenä kuin edellinen loppui, joten blogin pitäminen on edelleenkin erittäin heikkoa, mutta yritän nyt jotain raapustaa tämänvuoden treeneistä. Pääsimme lopultakin omaan halliimme treenaamaan sen valmistuttua Ojankoon viime vuoden lopulla. Hallivuoroja on meillä joka viikko nyt kaksi kertaa viikossa, toinen keskiviikkoisin tehoryhmän hallivuoro Inkalla huhtikuun loppuun ja Hakkilan hallilla lauantaisin kaveriporukalla toinen viikko vuoro neljän koirankon voimin maaliskuun loppuun asti, jonne varmaankin vaihtelen hieman koiraa. Rommilla taas on kurssi, joka toinen perjantai huhtikuun loppuun asti. Lisäksi ollaan varattu muutama erillisvuoro Sporttikoirahallilta kaveriporukalla.


Inka pääsi siis viime viikon keskiviikkona 04.01.2012 tokon tehoryhmän koulutuksissa treenaamaan halliin. Hallin käyttöajasta hieman tuhraantuu agilityesteiden poistamiseen kahdelta kentältä, tilaa on ihan hyvin, kun poistamme kenttien väliaidan. Treenit aloitimme paikallaoloilla, joissa Inka mielestäni oli turhan levoton, mutta pääsääntöisesti hiljaa kummatkin niin istumisen kuin makaamisen ja pysyi myös maassa viereisen koiran lähdettyä paikallaolosta.  Jakauduimme kahteen ryhmään ja sain treenikavereiksi Caritan ja Onnin sekä Sannan ja Alman. Alma aloitti, sitten Inka ja viimeisenä Onni. Ekalla kerralla hieman oltiin törmäyskurssilla vähän, kun ei oltu ehditty sen kummemmin suunnittelemaan kehää järjetelyitä.


04.01.2012 Inkan treenit / Ojanko Vuokkoset Areena klo 21 - 22



  • Ruutu alustalle => Carita näytti merkin ja ruudun, Sanna palkkasi merkiltä, jotta pysyy hiljaa / ongelmia ruutuun menossa, alkuun sählinkiä, vähän kaarrosta kesken matkan olevalle merkille, myöskin kerran haukahdus merkiltä lähdössä

  • Luoksetulon pysäytys x 2  => Sanna piti pannasta ja kutsuin, pysäytys kaksoiskäskyllä eli alhalta myös käsimerkki, toisella yrityksellä oli parempi

  • Ruudun loppuosa x 3  => Lähetys läheltä ruutua lennosta alustalle, josta käsky maahan ja kun kutsun niin seuraavat vaiheet: 



  1. Pysähdyn kun saavuttaa / liikkuri kertoon oikean paikan pysähtyä => Inka pyrähti mun ohi hieman

  2. Kiepsahdan oikealle kun koira saavuttaa ja pysähdyn / liikkuri kertoo oikean kohdan => paremmin jo kuulolla

  3. Jatkan matkaa / liikkuri käskyttää => saisi tiivistää sivulle paremmin mun mielestä



  • Kaukot takapalkalla / takapalkka suoraan apparilta (Sanna) => Inka hieman hermostunut

  • Merkki + ohjattu nouto / pelkkä merkille meno.... meinasi suunnata vasemmalle kapulalle ensin / kapulat sivussa noin 5 metrin päässä ja takakapula vähän kauempana merkin takana (ei 10 m)


07.01.2012 Rommin treenit / Hakkila klo 10:30 - 11:30



  • Jäävät ja seuraaminen / omatoimisesti => peiliapua

  • Luoksetuloa hallissa läpijuoksuna ja yksi seisomaan pysäytys => erinomainen

  • Kaukojen muutama nosto seisomaan, kummallakin puolella palkka

  • Luoksetulon maahanmeno, heitin namin eteenpäin ja kutsuin Rommia, päästin aika lähelle ja namilla sekä kädellä avitus maahan


Carita liikkurina:



  • Ruutu  / mekille meno ongelmaa, agilityesteet ja seinä häiritsi siinä matkalla sekä valkoinen vieras kukkaruukku merkkinä tuotti vähän ongelmaa eli tuloksena ravilla merkille ja vähän arastellen => Caritan neuvo.... ENEMMÄN PALKKAA MERKILTÄ / ruutuun menokaan ei kovinkaan upeaa, vaikka sinne päätyikin, mun pitäisi paljon nopeammin reagoida Rommin mennessä ruutuun (ALUSTAN PUUTTUMINEN TAAS PAHA MOKA) => JOKUNEN TOISTO ja meni paremmin laina-alustalla

  • Ohjattu nouto / vähän samaa ongelmaa, ruutu lähetys paikan sivulla ja merkille vähän epäröiden, taisi yrittää suoraan kapulalle, joka 5 metrissä, lähti kohtalaisen hyvin, mutta sitten hukassa, lähti ruutuun, joka mun sivulla..... kapulaa taidettiin näyttää ja uudelleen, otin hieman myös askeleita sivulle, jotta auttais.


Ongelmista huolimatta oli ihan mukava treeni ja olin ihan tyytyväinen.


10.01.2012 Rommin koulutus Jessicalla / Koirakulma areena klo 18 - 19


Mariannen ja Leon kanssa Sipoossa Jessicalla koulutuksessa. Leo aloitti ensimmäisenä ja Rommin vuoro oli Leon jälkeen. Matkustimme paikalle Mariannen kyydissä, joten Kian takaosa oli ihan uusi retkipaikka Rommi pojalle. Ei tuntunut yhtään haittaavan, vaikka Leo matkusti melkein mun sylissä, kerran vähän katseli pidempään, kun lässyttelin Leolle.



  • Ohjattu nouto


Lähinnä keskityttiin Rommin haukkumiseen ja keskittymiseen kapuloita viemiseen, ei ole kylläkään pitkään aikaan uskaltanut haukkua, mutta sen mielentila on liian jännittynyt, kun keskittyy siihen, että ei saisi haukahdella, vaikka mieli tekisi. Kapuloiden viennissä haluan antaa Rommin katsoa ensimmäisen viennin ja sen jälkeen ottavan kontaktin minuun. Näin toivon, että Rommille muodostuisi jonkinlainen tehtävä kapuloiden viennin ajaksi ja ei ehtisi miettiä niin paljoa sitä mielitekoaan kommentoida. Rommin alaleuka tahtoi hieman vipattaa ja sen pää kääntyili, jolloin minun oli huomautettava Rommia, käytän myös hyväksi "katso" sanaa, kun ensimmäinen kapula on laskettu alas ja joudun sitä hieman toistamaan. Fyysisesti minun ei kannata pään kääntyilyyn tai haukahtamiseen puuttua.


Kun liikkuri tai apuliikkuri, joka seuraa Rommin alaleuan väpätystä sanoo käsky, vapautan koiran ja palkkaan. Rommi lähetettiin muutamaan otteeseen merkille ja myös noutamaan kapulaa, suunnat ainakin oli (tälläkertaa) kunnossa, kapulat noin viidessä metrissä ja keskikapula takana keskellä 10 metrissä.



  • Ruutu


Ruudun tilanne on aika huono motivaation osalta ja kerroin Jessicalle ongelmasta, että en saa Rommia ymmärtämään oikein ruudun hakemista katsellaa tai muutenkaan ei täysin ymmärrä liikkeen tuloa virittelyistä huolimatta ja varsinkin tammikuun treenien epäonnistumiset painaa motivaatiota alaspäin. No päädyttiin sitten siihen, että jonkin aikaa nostetaan motivaatiota, tehdään helppoja ruutuja.


Käydään yhdessä ruudussa ruudussa ja näytän alustan kunnolla tai apuohjaaja käy ruudussa näyttämässä alustan, huom ! ALUSTAN ja sen jälkeen lähetys merkille ja ruutuun. Saman toisto sitten lennosta eli merkille ja siitä alustalle ruutuun.


Mariannen kanssa vielä juteltiin jälkikäteen, että voisin myöskin palauttaa ruokaa palkaksi sinne ruutuun, välillä jättää Rommille namirasian sinne.



  • Tunnari


Tunnistusnoutoon on tullut ongelmia hieman sen johdosta, että olen fyysiesti puuttunut haukkumiseen ja Rommi pyrkii olemaan hiljaa, mutta sen alaleuka väpättää niin vimmatusti kun yrittää hillitä itsensä. Myöskin kun hiljaa rauhallisesti kehun sitä hiljaa olosta niin siitäkin siirtyy painetta tekemiseen. Tahtoo jumittaa kapulalle lähdössä, tarvii useamman käskyn, vaikka antaisin iloisen ja pirteän käskyn. Menee laukalla kapuloille ja tulee sieltä laukalla, mutta viimeksi teki jotain ihan muuta......... väisti kapuloita, tuli kyllä niitä kohti takaa, mutta katseli vaan niitä muutaman kerran, kuitenkin ratkaisi ilman apua........ meni kapuloille ja nosti oman ja toi iloisena.


Nyt korjattiin niin, että olen normaalisti kapuloiden viennin, sitten kun käännyn takaisin, siirryn noin 1- 2 metriä koiran eteen, jättäen sille väylän vapaaksi ja lähetän Rommin kapuloille sieltä ja noin metri ennen kapuloita annan muistutuskäskyn, että ei lähde harhailee, sen jälkeen kun lähtee palauttaa kyykistyn vastaanottamaan, jotta ei pureskele kapulaa kiihdyksissään. Toimi hyvin.......... :o) !


11.01.2012 Inkan tehoryhmä / Vuokkoset areena klo 21 - 22


Tälläkertaa olimme valmistautuneet paremmin suunnitelmien kanssa ja Carita oli laittanut meille kehäsuunnitelman valmiiksi. Ensin esteet  ja väliaita pois ja sitten kehää rakentamaan. Tänään Carita ja minä olimme parina ja muut toisena ryhmänä. Inka aloitti tälläkertaa ja Onni sitten Inkan jälkeen. Inkan ohjelmassa oli ohjattunouto, tunnari sekä ruutu. Olin myös suunnitellut harjoituksen alle hiljaisuuden luoksetulossa, mutta siihen ei aika riittänyt. Lopuksi vielä otimme paikallaolot, ensin istumisen ja sitten paikallamakuun. Inka oli samalla paikalla kuin viimeksi eli laitimmaisena, nyt vierellään Onni.



  • Paikalla istu / muuten hyvin, mutta haisteli pari kertaa maata, josta kielsin komentamalla "ISTU".... huom ! en siis mitään ei höpinää

  • Paikalla makuu / tässä ei tarvinnut huomautella, ei ääntä

     

  • Ohjattu nouto / hiljaisuus kapuloita viedessä.... saa katsoa kun eka kapula viennin, sen jälkeen komennan "katso" käskyllä pitämään kontaktia ja kun liikkuri sanoo "käsky" niin vapautan ja palkkaan => nyt namipalkka, mutta jossain vaiheessa voisin palauttaa taas patukan käyttöön, jos pysyy rauhallisena => Inka oli aika hyvin,  kapulat vietiin normaaliin kisamatkaan, ehkä hieman tiukemmin, kun tilaa oli huonosti, oikea oli kiinni melkein A-esteessä ja vasen lähellä hyppyestettä, mekin sivulla 10 metrin päässä oli merkki.... eli juuri lähellä sitä missä mulla normaalisti on ollut kapula, kun ollaan nyt kaarretta treenattu. Ohjattu tehtiin ruudun merkiltä ja ruudun lähetysmerkki tosiaan siinä sivulla.


13.01.2012 Rommin EVL-ryhmätreenit Vuokkoset -Areena / Sanna M.



  • Paikalla istu => ok, kehääntulo suhteellisen hyvä / namina: bollseja

  • Paikalla makuu => kerran haistelua, muuten hyvä paikallamakuu, mutta nousi muiden käskystä jo ylös / namina: bollseja


Aiheena oli tänään ruudun treenaaminen ja sen tein sitten suunnitelman mukaisesti Jessican ohjeilla eli lisätään motivaatiota. Vietiin alusta yhdessä ja oikein kunnolla hetsaten ja sitten kävelin merkille. No sehän sitten yritti suoraan ruutuun, joten kutsuin takaisin ja näytin ruudun. Toisella kertaa menikin sitten jo merkille ja ruutuun OIKEIN KIVALLA VAUHDILLA, joten jätin sitten ruudun treenaamisen siihen. Vaikuttaa vaan ikävästi siihen, että motivaatio merkille laskee... tai ennemminkin hidastuu epävarmuuden takia, jos lähetän suoraan eli ei paluuta suoraan lähetyspaikkaan, kun tulemme ruudusta viemästä alustaa. Sannan kanssa siitä hieman keskusteltiin ja päädyttiin siihen, että seuraavalla kerralla vien suoraan merkille ja lähetän sitten sieltä ja toisella kerralla vasta lähetän lennosta merkille ja ruutuun tai myös niin voisin yrittää, että tullaan takaisinpäin niin, että tullaan lähetyspaikkaa merkin kautta. Nyt ekalla pysäytyin seisomaan ja siitä palkan ja toisella kierroksella maahan ja siitä palkka. Yritän palkata mahdollisemman nopeasti, joten juoksen ruutuun, mutta Rommi ei saa silloin liikkua, tahtoo hieman liikahtaa, kun kaivan sitä rasiaa taskusta. PALKKA => CEASAR ATERIA 3:SSA PURKISSA


Muuten sitten otin seuraavia liikkeitä:



  • Kaukoja läheltä, namialustat sivuilla

  • Merkkiä / ei olisi kannattanut, koska asenne tuossa tilanteessa/tilassa ei ollut oikea, keskityttiin oikeaan asentoon merkin takana, ei puolinaisiin

  • Luoksetulo / laukalla :)

  • Otin Kaukoja 20 askeleen päästä kun vieressä toinen koira lähti luoksetuloon samaan aikaan kun annoin käskyjä / erinomainen treeni kummallekkin koiralle


 


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti