perjantai 21. lokakuuta 2011

20.10.2011 agilityä ja tokoa


Koiralaumaan tuli keskiviikkona muutamaksi päiväksi vahvistus, kun Pablo herra tuli kotiin hoitoon isän ja Ellen Tallinan reissun ajaksi. Päätin sitten, että pitäähän sille vanhalle herralle, jotain ohjelmaa kehittää ja näin ollen näimme töiden jälkeen Johannan kanssa Ojangossa agilityn merkeissä.


Väsäsimme radanpätkän hieman muokkailen maanantain treenien rataa. Johannan vielä Vinha vesikoiraa kävelyttäessä vedin Pablolla radanpätkän kahteen kertaan ja jätkä teki ihan kohtuulliseen vauhtiin ja innokkaasti. Johannan tullessa paikalle alkoi Pablo kuitenkin jo väsymään ja kun harjoittelin muutamaan erilaista ohjausta radan minulle hankalimpaan kohtaan, joka maanantaina oli tökkinyt pahiten, niin tuntui, että siitä ei tule mitään. Jaakotus ei vaan sovi mitenkään Pablolle ja toisekseen en osaa tehdä sitä niin sujuvasti. Myöskään se toinen ohjaus ei toiminut ihan moitteetta, jota Anniinan ohjeistuksella Inkan kanssa maanantaina oltiin harjoiteltu.


Pablo pääsi sitten innon hiipuessa kentän laidalle odottelemaan Vinhan ollessa radalla. Pablo oli kyllä niin onnettoman näköinen, vaikutti taas, että se vaipuu taas siihen tilaan, jossa on ollut aiemminkin Ojangossa eli haluaa vain pois. No yllätyksekseni se kuitenkin päätti itse lähteä takaisin radalle, kun irroitin sen aidasta ja olin viemässä autoon. No ei auttanut kuin tehdä mieliksi vanhalle herralle ja juostiin pari lyhyttä pätkää radalla, vähän siihen tyyliin, että mihin se Pablon nokka näytti. Nyt taas vauhti oli ihan kivaa, ei tullut mitään raviaskeleita mukaan   !


Seuraavaksi otimme Inkan ja Inton kentälle. Johannan vielä hieman Intoa kävelyttäessä otin Inkalla keppejä kummaltakin puolelta. Radan juoksin Inkan kanssa vain kertaalleen, koska se meni niin hyvin, en viitsinyt jäädä jankkaamaan. Johannan avustuksella otimme vielä keppejä niin, että Johanna oli namialustan kanssa keppien toisessa päässä ja minä lähetin Inkan edestä. Ei mitään ekan välin hakua vaan ihan pidin pannasta kiinni keppien ekassa välissä ja yhdessä sitten edettiin eteenpäin. Inka meinaan liikaa seuraa minua ja asento hieman liian korkea eli jos saisi sen vähän enemmän kohdistamaan etiäpäin menoaan.


Jatkossa pitäisi treenata keppien sisäänmenoa ja myöskin jatkaa tuota tämänpäiväistä harjoitusta, voitaisiin kuitenkin laskea keppien määrää kuuteen !


***********


Rommi raukka oli odottanut autossa omaa vuoroaan, joten en raaskinut sitten ajaa suoraan kotiin vaan ajoinkin auton kentän toiseen laitaan tokokentän viereen. Rommi oli todella motivoitunut ja hyvässä vireessä.


Huomiotavaa jatkossa, ei näin paljon merkki treeniä kerralla, vaikka hyvin jaksoi............ kaksi kertaa meni ravilla, joten se kertonee, että toistoja tuli hirveästi. Itse merkkitreenissä noin 6 - 10 kertaa, joista pari pysäytystä ja sitten tuossa ohjatun treenissä varmaan lähemmäs 6 - 8 kertaa, toistoja siis aivan liikaa. Eli mielellään merkki treeni erikseen tai sitten ohjattu tehdään vain kerran tai maksimissaan kaksi kertaa. Muutenkaan en suosi kuin yhden puolen tekoa kerralla, mutta on hyvä välillä tarkistaa, että kuuntelee myös ja ymmärtää sen ohjauksen. Tälläkertaa vielä kuitenkin vahvistin aina niin, että palkkasin merkistä ja kävin näyttämässä haettavan. Kun tämä menee kunnolla kaaliin niin ei ole sitten enää kovin vaikea jättää sitä näyttöä pois.... hyvin on nyt jo vahvistunut ohjatussa, että mennään merkille ensin !



  • MERKKI / sijoitin kentälle 4 sinistä ämpäriä ja itse jäin niiden keskipisteeseen => lähettelin Rommia kiertämään ämpäreitä + NP => muutama pysäytys merkille, homma on täysin kiinni mun "seis" käskyn ajoituksesta, että pysäytys onnistuu / VASTUU SIIS MULLA (ruudussa siirrän sitten vastuun koiralle, vaikka annankin pysäytys käskyn, koiran on tiedettävä oikea paikka ruudussa, jos mulla ei ole siellä palloa ja en vapauta sitä ns. sinne pallolle vapaa käskyllä)

  • MERKKI + OHJATTU NOUTO x 4 / 3 oikealle + 1 vasemmalle / Laitoin oikean haettavan kapulan lähemmäs ja keskikapulan aika lähelle oikeaa kohtaa ja vasemman kanssa lähemmäs



  1. Kapuloiden viennin jälkeen näytin merkin => ensimmäinen merkki kiertona ja sen jälkeen pysäytys merkille, kapulan näyttö ja lähetys 5 metristä edestä ja paluu kiertona + NP / jatkossa siirrettävä kehua kapulaan iskemisen jälkeen hieman pidemmälle, että ei juututa mun kehuun  => yksi toisto vielä tältä matkalta ja sitten kapulan siirto kisamatkaan = ERINOMAINEN 

  2. 2 x pelkkä paluu, koira sinne kapulan nosto paikalle ja kapula suuhun, sieltä käsky tuo ja selvä ohjaus käsiavulla eteen, jes jes....... korjaa tosi hyvin itsensä suoraksi eteen NÄYTTÄÄ PIRUN HYVÄLTÄ TÄSSÄ VAIHEESSA

  3.  Lopuksi vasen puoli niin, että kapula lähempänä ja  loppu kiertona + NP => 2 x pelkkä paluu, koira sinne kapulan nosto paikalle ja kapula suuhun, sieltä käsky tuo ja selvä ohjaus käsiavulla eteen, jes jes....... korjaa tosi hyvin itsensä suoraksi eteen NÄYTTÄÄ PIRUN HYVÄLTÄ VAIHEELTA



  • SEURAAMINEN => aijaaiiiii kun edistää, ei ole ikinä puskenut näin eteen, tämä on ollut ongelma koko syksyn ajan. Ennen ainakin hitaassa on rauhoittunut hyvin sivulle. Otin paljon käännöksiä vasemmalle ja pyrin hallitsemaan omaa kehoani, vähän parani. Täyskäännös ei jarrutuksella toiminut niin hyvin kuin kotikentällä Kivikossa. No tätä pitää lähtee hiomaan kohta tosissaan.

  • LUOKSETULO => läpijuoksu, malttaa taas odottaa hyvin, tasainen laukka ja suoraan eteen hyvin


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti