tiistai 18. lokakuuta 2011

15.10. - 16.10.2011 häiriötreeniä ja ajatuksia


Maanantaina treenattiin kerrankin kuivassa säässä agilityä ja tokoa. Tälläkertaa Inkan rata menikin ihan mukavasti lukuunottamatta radan loppupätkää, kiemurat mulle vähän vaikeita.... putkesta koira haltuun, ettei karkaa eteen esteelle, siitä sitten käännettävä rintamasuunta koiraa kohden ja otettava asento, jossa tavallaan kuvittelisin ottavani koiran syliin ja nostavan sen sitten yli esteen EI vastasella kädellä ja sitten pyöräyttää se koira sinne seuraavalle esteelle. Huheijaa ja pitää sitten vielä linjakin sellaisena, että en lähde liikaa saattaan koiraa seuraavalle hypylle ja en saa nostaa kättä liikaa, no yritin ja yritin ja vedin tietty koiran välistä enkä saanut sitä niin vaan seuraavalle hypylle. No mun täytyy varmaan piirtää itselleni ohjeet ja kokeilla torstaina Pablolla ja Inkalla samaa hommaa !


Kepit meni ihan sukkelaan sieltä vaikeammalta puolelta, mutta nytkin ns. vedin sen ekasta välistä ja pussilla jäi vähän jumiin, kun oli sellainen vähän raskaampi muovi kankaana. Puomilla oli reipas ja muutenkin tuntui ihan kivalta, pari persjättöä onnistui ilman törmäyksiä, oikein kiva rata !


Inkan agilityn jälkeen Rommi pääsi tokoilemaan, ensin vähän seuraamista ja sitten ruutua. Samalla kentällä kaksi muuta koiraa, toinen teki luoksetuloa ja toinen avoimen luokan liikkeitä todennäköisesti siinä keskellä ja Rommi sai heidän ohitseen suorittaa ruudun. Kissanruokapurkki taas ruudussa. Oikein kivaa työtä Rommilta. Sen jälkeen vielä paikallaolot Rommille muutaman muun koiran kanssa ja sama juttu Inkalle sitten itse koulutuksessa..


Inkan treenien teemana oli häiriöt eli kentälle oli ripoteltu merkkejä, rasioita, leluja ja kapuloita sekä muuta roinaa. Lisäksi treenikaveri toimi liikkurina, joka ahdisteli ja käveli lähellä tai kurkki olan takaa ja niin edelleen. Inka oli alkuun ihan ihmeissään, mutta toisten mukaan se paransi vähitellen seuraamistaan, mutta itselle jäi tietty sellainen tunne, että pieleen menee. Lisäksi treenattiin myös jääviä niin, että toinen käskytti ja kun koira otti oikean asennon niin se kutsuttiin mukaan. Jostain syystä tuntui, että ei saatu oikeaa asentoa millään aikaiseksi, kauhea jauhaminen ennenkuin alkoi pelittää.


MIETINTÄÄ:



  • Tälläisiä treenejä lisättävä paljon, koska reagoi / häiriötreeniä

  • Samoin noita jääviä, ei tee pahemmin virheitä kun treenaa yksinään, käskytys ja uudet viritykset mahdollisesti hämmentää ?

  • Inka hermostuu paikallaolossa, jos alku kestää kauan, on pitkän ajan täpäkkänä ja äänetön, mutta jos homma ei ala etenee niin rupee kitisee, joten tähän haettava ratkaisua ja harjoiteltava sitä esim. yksi sana, jolla rauhoitetaan, hylkääminen hetkeksi, namitus tai jotain ?


************************


Tiistaina treenattiin sitten omalla kentällä:



  • Merkkiä => merkki haettava suoraan edestä / kolme merkkiä samalla suoralla, keskimmäinen taaempana

  • Seuraaminen => ohjaajan kädet juostessa, pysähdys vasemmalla jalalla, täyskäännös jarruttaen, käännökset, sivuaskeleet ja ohjaajan kropan hallinta, käännös paikalla vasemmalle helpotettuna, käännöksiä pyörien kumpaankin suuntaan,  peruuttaminen aidan vieressä => Inkan vireen laskeminen, jotta saadaan keskittymään

  • Jäävät => vapaamuotoisesti Rommilla ja Inkalla muutaman tötsän kanssa, liikkumista koiran ympäri

  • Luoksetulo läpijuoksuna


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti