torstai 7. lokakuuta 2010

06.10.2010 Tuusulassa paikkallaoloa


Keskiviikkona suuntasimme lauman kanssa Tuusulaan harjoittelemaan paikallaoloa Miettisen Pian kutsumana. Järjestäjänä oli Kainuulaisen Katariina ja paikalla olkin joukko tokoharrastajia aivan mahtavalla nurmikentällä, josta jalkapalloilijat olivat karanneet sisään hallinuumeniin.


Aloitimme Pian kanssa kentän toisella reunalla ensin yksilötreenit Ruun (heeleri), Inkan ja Jackin (bortsu) kanssa. Ensin oli pikku Ruu, joka harjoitteli alokasluokan liikkeitä minun toimiessa liikkurina ja sen jälkeen Ruu treenasi ohjattua. Sen jälkeen olikin Inkan vuoro ja treenasimme ensin ohjattua noutoa, siitä sitten tunnari ja lopuksi ruutu, joka meni oikein hyvin ja lopuksi sitten ruutuun korjauksi sekä viimeinen niin, että Pia vei Inkan pallon ruudun perälle Inkan nähden. Viimeisenä sitten Jack, jolle toimin kanssa liikkurina seuraamisessa, idarissa ja tunnarissa. Jackin ruututreeniä olikin ihan kiva seurata, siitä sai taas hiukka ideaa, jota voisi kokeilla.


Eli Pia ensin lähetti merkille ja sen jälkeen meni ihan ruudun lähelle lähettämään, näin saatiin vahvistettua oikeaa paikkaa ruudussa, sama homma tehtiin myös toiselta puolelta ja Pia lähetti Jackin lennossa takaisin merkille, kun saisin omanikin noin motivoituneeksi merkille !


Inkan treenit:



  • Ohjattunouto / Pia vei kapulan ensin oikealle, mutta hiukan lähemmäs kun muut kapulat, kaikki kapulat vietiin, mutta ei haettavat olivat hiukan lähempänä toisiaan eli keskimmäinen hieman lähempänä sitä laitimmaista, joka oli oikeessa paikassaan ja kun kapulat oli viety, vein Inkan merkille. Inka lähetettiin suoraan sille oikealle ja toimi hyvin / otin toiston ja sen jälken siirryttin harjoittelemaan toista puolta.... siinä Inka sitten oli menossa väärään suuntaan (häiriö pyöräilijästä), joten pysäytin ja sen jälkeen kävin näyttämässä sen oikean kapulan kaarroksella. Inka tällöin merkillä. / Seuraavalla toistolla Pia kävi näyttämässä sen kapulan ja nyt meni hyvin.... palkkaus ihan vaan vauhtinoutona eli vapautus lennosta ja isku patukkaan. HUOMIOITAVAA KÄSIMERKISSÄ, HIUKAN VIISTOSTI ETEEN, JOTTA EI SEKOITA EVL:N RUUDUN LÄHETYKSEEN ELI KOHTI KAPULOITA.

  • Tunnari kisamaisesti, mutta annoin parinamia kun kapuloita aseteltiin.... lähti innokkaasti, mutta nyt napsi ja siirteli, otti kyllä ensimmäisenä oman ja sen lopulta toikin, mutta täysin rikki mennyt liike, kun Inka ei ole napsinut muita... omaa ehkä tiputtanut, mutta ei koskenut muihin.... lauantai rikkoi näköjään, joten nyt korjataan sitten metsässä vahinko tulevana viikkona. Vastaanotin kapulan niin, että kun Inka lähti tuomaan, menin kyykkyyn, jolloin laukkas iloisesti luokse.

  • Ruutu / ensimmäinen lähetys ihan suoraan pikkuisella virittelyllä... hyvin meni kohtuullisella laukalla suoraan ruutuun alustalle. Sen jälkeen otin sivuilta ja edestä lähetyksiä ruutuun. Pia opasti, että lähettäessä näin läheltä kannattaa miettiä mitä koira käsimerkistä ajattelee eli kun olen ruudun edessä ja koira on sivulla niin mieluiten osotan hieman eteenpäin kuin kokonaan sivulle, mutta kun olen kaukana niin silloin käsimerkki ei ole ihan samanlainen kun etäisyys kasvaa. Lopuksi Inkalle iloinen ruutuharjoitus, pyysin Pia viemään Inkan pallon ruudun perälle Inkan nähden ja sen jälkeen lähetin Inkan 25 metristä ruutuun ja vapautin välittömästi !


Ihan vasta viimeiseksi olikin sitten paikallaolotreenit, joihin vähän huonosti valitsin koirat. Nuorten koirien joukkoon valitsin Inkan harjoittelemaan istumista ja maahanmenoa. Ei ongelmaa, Inka oli hyvässä vireessä, ei ääntelyä odotellessa ja keskittynyt, hoiti istumisen erinomaisesti, pysyin näkyvillä ja maassa kanssa tarkkaavaisena.


Sitten EVL:n koirien kanssa hain Pablon, voi elämä mikä moka.... toinen oli niin innoissaan, että mölysi, jouduin mättää namia suuhun ja pitää kuonosta välillä kiinni tai paremminkin alaleuasta. Nopeasti teki kyllä sivulletuloja , ihan intopinkeenä, en uskaltanut ottaa siltä remmiä irti, mentiin kehääntulotarkastuksen kautta omalle paikallemme.  Pyysin, että Pabloa ei kierrettäisi, mentäisiin vaan edestä. No jätkähän meni jo valmis sanasta alas kuin tykinkuula, jouduin nostaa ylös ja sen jälkeen menikin hyvin, koska olimme rivissä ekana ja sain antaa siis käskyn ekana. Mä vaan annoin väärän käskyn, kysehän oli istumisesta, no ei kun uusiksi ja ihan hyvin se Pablo jäi nököttään istumaan, jäin näkyville. Kun kehuin sitä hiukan, niin meni maahan..... kävin nostamassa nätisti sen ylös ja sanoin painokkaasti istu, jonka jälkeen istuttiin niin topakasti.


Maassa paikallaolossa ei ongelmia ja maahan meni erinomaisesti (siis käskytin ekana, joten ei vaaraa, että menisi maahan muiden käskytyksestä), istumaankin nousi käskystä oikein hyvin ja juuri minun käskystäni .


Otin sillä muutaman askeleen seuraamisen kanssa, mutta ei sitten muuta. Lopuksi käytiin Pian kanssa aivan lyhyt kävelylenkki, muut koirat remmissä, paitsi pappa Merlin vapaana. Koirat käyttäytyivät oikein hyvin ja sopuisasti, vain kerran hieman Jack ja Pablo katseilla mittailivat toisiaan yhteisessä pissamättäässä.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti