sunnuntai 17. helmikuuta 2008

16.02.2008 Rommilla tokokoulutus ja illalla Purinalle


Tänään suuntasimme Rommin kanssa Keravalle HSKH:n järjestämään tokokoulutukseen, kouluttajana Virve Sormunen. Autoon otin mukaan Inkan ja Pablonkin odottamaan omaa vuoroaan Purinalla. Inkalle heitin vielä Pablon palttoon päälle turkiksineen. Pablo raukka sai tyytyä omaan turkkiinsa.


Ennen Virven tuoloa otin hieman luoksepäästävyyttä ja erittäin lyhyttä seuraamispätkää Rommilla, vain muutamia askeleita ja pieni ympyrä. Otimme myös ryhmäpaikallaolon yhdeksällä koiralla, jonka aikana Rommi oli ihan levollinen, hieman pää kääntyi, mutta minkäänlaista merkkiä hermostumisesta tai vastaavasta ei ollut, hyvin varmalta näytti ja luoksepäästävyydessä suhtautui täysin välinpitämättömästi, kun ns. tuomari silitti ja kumartui kyykkyyn Rommin eteen/sivulle.


Olin ottanut Rommille kevythäkin mukaan ja siellä se tunsi olonsa varmaankin ihan varmaksi, koska makasi ryhdikkäästi, yhtään ääntelemättä ja tarkaavaisena. Ennen omaa vuoroamme otin sen viereeni maahan ja siinäkin se oli oikein maltillisesti. Omalla vuorollanne pyysin neuvoja seisomisen opettamiseen, kun tuntuu ettemme edisty sen harjoittelussa. Kaikki jätättävät liikkeet ovat olleet Rommille melko hankalia, asiaa tietysti korostaa, kun Pablon kanssa ne taas on ollut niin helppoja, se kun tippuu maahan ja jää seisomaan ilman, että sitä olisi hirveästi työstetty, siihen tietysti vaikuttaa, että ne on meidän arkikäskyt lenkillä. Kun Pablo on vapaana, käsken sen yleensä seisomaan tai maahan, kun otan noi kaksi muuta ensin kiinni.


No näytin muutaman harjoitteen kuinka olemme harjoitelleet ja johan sieltä ongelma esille tulikin ja taas mun vartalo liikkeet tietysti. Rommilla on kyllä aavistus hommasta ja seisoo kun pysähdyn vierelle, mutta lähtee marssii mun perään. Tietty vielä tuossa hermostuksissani unohdin vapauttaa koiran seisomisen jälkeen ja otin sen seuraavaan toistoon pelkällä olkapäiden kohotuksella, jippiiiii, selitä nyt sitten, että "kyllä mä kotona osaan", hi hiiii ;o) !


Eli nyt jatketaan niin, että opetan sitä seisomaan ensin käsillä pitämällä sitä paikallaan, siitä sitten irtaantumaan koirasta, kiertämän sen ympäri, tavoite siinä, että olen kauempana ja palkkaan pelkällä hyvä kehulla. Myöskin keskityn siihen, että annan vain yhden seiso -käskyn, enkä toista sitä tai mitään paikka -käskyäkään eli pelkästään seiso - hyvä - vapaa. Jos liikkuu niin aloitetaan alusta, kunhan ensin lempeästi hieman "torun" esim. "no voi sun, minkäs teit".


Erittäin tärkeää on, että en toista käskyä eli vain yhden kerran annan käskyn !


Keravalta suuntasin vauhdilla Purinalle niin, että ehtisin vielä treeneihin, ennenkuin treenivuoro päättyy. Paikalla oli enään Tuija ja Sari, mutta hekin jo lopettelivat. Mä otin Pablolla avoimenluokan tokohyppyä, ensin vaan irtoamista namialustalle, sitten kokohypyn, hieman eteentulo oli vino, joten otin pelkkää paluuhyppyä muutaman kerran.


Eli Pablon harjoitus oli seuraavanlainen:



  • Tokohyppy (avo)

  • Seuraaminen (aivan lyhyitä pätkiä kontaktissa, oikein hyvä)

  • Luoksetulo (aika kiva, lähti heti ja tuli suoraan eteen, mutta aavistuksen liian kauas)

  • Luoksetulon pysäytys (Oikein hyvä)

  • Agilityä, radanpätkä (Loistavaa, innokas, puomi varmasti ja vauhdilla, kepeillä käytin "Prrrrr" kannustusta, joka toimi ensimmäisellä kerralla todella hyvin, toinen kerta hieman hitaampi.)

Nopeasti vaihdoin inkan kentälle:



  • Patukka leikki

  • Seuraamista (Jatkoa leikille, aivan muutaman metrin seuraamista, ei kovin hyvää, väljää ja sellainen kunnon sähäkkyys ja into puuttui)

  • Tokohyppy (irtoaminen, palkkana pallo)

  • Hyppynouto (narupallolla, ei vielä eteenistumista)

  • Muutama nopea istuminen narupallolla (pyörin ympyrää ja käskin istumaan, palkaksi pallo)

  • Muutama nopea maahanmeno narupallolla (tarjoaa haukkumista, no sitä saa mitä kerjää eli näinhän olen sen opettanut toimimaan)

  • Agilityä (lennokasta hyppyä, kepit meni yllättävän hyvin, ohjasin tietty hieman kädellä ja vartalolla)

Ensimmäisellä kerralla Inka väisti puomilla, otin kaksi kertaa remmissä, joten kolmas yritys osana radanpätkää menikin jo kunnon vauhdilla ja ilman epäröintiä.


Treenien jälkeen käytiin Kannelmäessä hieman pienellä iltalenkillä ja harjoiteltiin näköjään samalla ohituksia, kun muutkin oli iltalenkillä. No eipä tuossa tälläkertaa ollut mitään harjoittelemista, ei edes Rommi haukahtanut mihinkään suuntaan, no eihän se yleensä kotireviirin ulkopuolella rähjääkkään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti