keskiviikko 6. helmikuuta 2008

06.02.2008 Tokoa Vantaalla


Töiden jälkeen Rommin kanssa tokotreeneihin Vantaalle. Paikalla oli Sanna, Hansu, Suvi ja Jani koirineen.


Aloitimme luoksepäästävyydellä Suvin toimiessa tuomarina (Suvi tuli vain eteen seisomaan, ei koskenut koiraan, oikein hyvin meni) ja jatkoimme sitten paikallaololla Sannan Nopan kanssa, jätin Rommin vähän liian hepposella "paikka" käskyllä, joten nousi puolittain istumaan, kävin korjaamassa. Muuten oli paikallaan hyvin ja pysyi rauhallisesti sekä nousi istumaan ensimmäisestä käskystä varmasti.


Rommin kanssa olimme neljäntenä vuorossa:



  • Aloitin kytkettynä seuraamisella (liikkeenohjaaja, vähän tuntui olevan oma suuntavaisto hukassa, joten käännökset eivät olleet tarpeeksi tiukkoja, samoin en ilmoittanut koiralle tarpeeksi tarkkaan tulevasta käännöksestä. Onnistuin jopa tallaamaan Rommin jalalle.Kontakti olisi voinut olla aktiivisempaa, parani kun kehuin hyvästä kontaktista.)

  • Luoksetulo alo (liikkeenohjaaja, jätin Rommin "istu" käskyllä, koska olen vähän suunnittellut, että luopuisin siitä "paikka" käskystä, mutta Rommi meinasi mennä maahan, huomasi kuitenkin itse väärän asennon ja paikkasi jäämällä istumaan hieman normaalia ryhtiä huonommin. Nytkähti kun liikeenohjaaja sanoi "käsky", jolloin annoin käskyn "istu" turhan voimakkaasti, jolloin Rommi meni maahan. Ei auttanut kun mennä koiran luo ja samalla keventää tunnelmaa "hupsista Rommi, mites nyt noin". Uudella yrityksellä, jätin Rommin normaalilla "paikka" käskyllä ja liikkeenohjaajan käskyn jälkeen odotti käskyäni, tuli suoraan eteen (ehkä aavistus liian kauas) ja siirtyi sivulle reippaasti, mutta aavistus hieman liian eteen.

  • Sivulletuloja (vapautus hyvästä sivulletulosta vapauttamalla ja heittämällä lihapulla)

  • Noutokapulan nostoa (kulma, oikein hyvin)

  • Nouto 650 gr (Hieman alavireinen, kun en antanut varastaa, haki hyvin, mutta jouduin ottamaan apuaskeleita taakse saadakseni Rommin nostamaan laukan, muuten hyvä luovutus edestä.).

  • Ruutua (vieraat ruutumerkit, ensimmäisellä kerralla tarkisti vieraan ruutumerkin, otin 3 toistoa, pysäytin seisomaan)

Toisten lähdettyä käytin Rommin pissalla ja ennen autoon laittamista hain autosta patukan ja leikin hetken Rommin kanssa ja otin myös muutaman harjoituksen.



  • Liikkeestä seisomista (peruutin ja pysäytin käsimerkillä ja suullisella käskyllä)

  • Luoksetulon pysäytys (oikein hyvä)

Seuraavia asioita on harjoiteltava lisää:



  1. Sivulletuloon tarkkuutta = virhe ei iso, mutta aavistuksen ei ollut tassut samassa tasossa mun varpaiden kanssa.

  2. Nouto = palauttaa ravilla, joten saatava palautus laukalle ja täytyisi saada pysymään paikallaan heiton aikaan ilman, että palautusvauhti kärsii, taidetaan palata motivoivimpiin harjoitteisiin muutamaksi viikoksi.

  3. Harjoiteltava paljon liikkeenohjaajien antamia käskyjä niin, että en aina annakkaan käskyä, ettei rupea ennakoimaan.

  4. Käskyjen kanssa oltava tarkempi, annettava enemmän apua seuraamisessa käännöksissä koiralle eli opittava liikkumaan liikkeenohjaajan käskyjen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti