keskiviikko 17. lokakuuta 2018

10.10. - 16.10.2018 tottista ja tokoa

10.10.2018 Talinhuippu / HPH:n tottis

Viime viikon keskiviikkona käytiin Talissa Helsingin Palveluskoiraharrastajat ry:n koulutuksessa, mutta päädyttiin sitten treenaamaan muutaman vähän kokeneemman koirakon kanssa erikseen, koska kouluttajia on vain yksi ja koulutettavia useampia.

TOIVO

Tehtiin ilmoittautumisia pariin otteeseen Toivon kanssa Nikon Howavartin seurana ja lisäksi otin Toivon kanssa muutaman kerran pressuesteen noutokapulalla.

Ensimmäinen suoritus oli ihan hyvä, mutta otin vielä toiston ja takaisinpaluu ei ollut ihan niin hyvä kuin ensimmäisellä, joten otin vielä pelkän paluun kapulalla uudelleen ja se oli oikein hyvä.

TARMO

Tarmon kanssa oli tarkoitus mennä sitten koulutettavien ryhmään, mutta päädyin sen kanssa tulemaan myös ns. omatoimiryhmään vähän leikkimään, tekemään jääviä sekä ottamaan matalaa vinoestettä edestakaisin ihan namiavusteisesti !

11.10.2018 Heureka / tokotreenit

Torstaina kävin Toivon ja Tarmon kanssa treenaamassa muutaman tutun kanssa tokoa. Päästiin ottamaan myös paikallaolot Tarmon kanssa kolmen koirakon ryhmässä, jossa kaksi evl:n koiraa ja yksi voittajan koira.

TARMO

  • Leikki narulelulla
  • Sivulletuloa
  • Seuraaminen
  • Merkin kierto
TOIVO

  • Tunnistusnouto, hyvä, teki ravilla, mutta se ei nyt haittaa, löysi heti oman, mutta tarkisti kaikki muutkin (Anu liikkeenohjasi)
  • Ohjattu nouto (Anu liikkeenohjasi, vasen puoli)
  • Paikallaolo EVL / istuminen, liikutti tassuja hieman, makuussa oli hyvin levoton, vinkui hieman ja kääntyili katsomaan taakse Anua, joka liikkeenohjasi paikallaoloja

  • Tyhjään lähetys ja ruutu / ei liikkurointia, näytin eteenmenon paikan itse, välillä jätin lelun ja välillä sitten en / ekalla kerralla ruutuun lähti tekemään ihan jotain muuta, mutta ohjautui sieltä kylläkin ruutuun asti, toistolla lähti ruutuun hyvin (ruutua ei tosin näkynyt, oli jo niin pimeää)

15.10.2018 Ojanko / Agria Areena

Viikonloppuna olin vain agilitykisoissa töissä kehäsihteerinä ja muuten sitten vain käytiin lenkillä. Tosin kävin Tarmolle tekemässä pienen jäljen takametsään ja yhden esineen etsimisen.

Tarmon pistin puuhun kiinni ja sai nähdä jäljen tekemisen ja esineen viennin myös. Esine-etsintä tuntui olevan Tarmosta todella kivaa ja siinä sillä näyttäisi olevan sitkeyttäkin. Jälki sitä vastoin oli kovin minulle ei mieleiseen tapaan tehtynä eli vähän samaan tapaan mitä kesän leirillä opastettiin Tarmon siskolle. En ihan silloin sitä tapaa ostanut, mutta päätin nyt Pekan rohkaisemana kokeilemaan sitä nyt eli poljin metsään lyhyen jäljen ja laitoin keppejä jäljelle noin 10 metrin välein. Ei Tarmo keppejä nyt ihan nostamaan ruvennut, mutta osan niistä ilmaisi, taisi yhdestä vain mennä ohi täysin reagoimatta.

Maanantaina käytiin kahden koiran voimin Ojangossa hallilla omatoimivuorolla. Meitä oli tällä kertaa vain Satu ja Minä.

TOIVO

  • Tunnistusnouto (Satu liikkeenohjasi), vire oli korkea, Toivo kiihtyi vieressä olevasta agilitystä niin, että äänteli aika pahasti. Yllättäen kuitenkin pystyi tekemään tuossa tilassa tunnarin haistelun hyvin, laukalla kapuloille, hieman lennätti paria kapulaa, mutta sitten rauhoittui töihin ja otti oman ja toi sen minulle heti, kun löysi ja paluu laukalla.
  • Ohjattu nouto (oikea) / merkki alkaa hahmottua, mutta hallissa kiihtyy kapuloita viedessä ja haukahtaa lähdössä, joka ei niinkään ole ollut tyypillistä. / Taas hieman vilkaisi keskikapulaa, mutta itse päätti hakea sen reunimmaisen, tosin taas puutuin liian aikaisin tilanteeseen ja häiritsin Toivoa / toistolla tosi hyvä kaarros kapulalle ja merkille lähetin niin, että söi ensin rauhoittavaa namia maasta.
Muuten sitten harjoiteltiin Toivon kanssa Jennin antamaa läksyä takapään käytöstä eli laitoin Toivon etutassut puomin ylösnousun tasanteelle (siis se oli maassa tietty) ja sitten mentiin sitä laidasta laitaan niin, että Toivo pysyisi suorassa. Vasemmalle sujuu, mutta oikealle todella vaikeaa, mutta nyt Toivo hieman jo ymmärsi mitä hain tällä harjoituksella. Haukkui kyllä, kun sitä ärsytti epäselvät ohjeet, mutta nyt se pääsääntöisesti piti etutassu puomilla ja takatassut maassa !

Muutama käännös paikallaan vasemmalle tehtiin myös niin, että astuin vähän liotellustikin vasemmalla jalalla taakse sekä sivuaskeleita oikealle ja vasemmalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti