perjantai 10. marraskuuta 2017

31.10.2017 Sipoossa Jessican koulutus

Toivolla olikin tiistaina töiden jälkeen Jessica Svanljungin koulutus Sipoossa hallilla. Seurana meillä oli Mervi Kayan kanssa. Inkan pääsi mukaan reissuun, mutta valitettavasti lähinnä joutui istumaan autossa. Toki pääsi treenien jälkeen kävelylle Toivon, Kayan ja Skipperin kanssa.

Seurasin hetken Mervin treenejä ja niiden loppupuolella sitten tehtiin yhteistreenit paikallaolojen muodossa eli hain Toivon sitten suoraan autosta (en ollut ehtinyt edes kävelyttää, kun eksyin matkalla ja lähdin liian myöhään) ja se vaikutti Toivon mielentilaan.

Oli aivan liian kiihtynyt ja mun verenpaine nousee kanssa heti, kun kuulen Toivon vinkuvan. Ihan kivasti se Kayan viereen tuli, mutta oli aivan liian levoton ja vinkui, kun jätin sen, eikä rauhoittunut, vaikka jäin näkyville, joten nappasin sen turhan kiihtyneesti pois ja vein kentän ulkopuolelle ja muutaman tiukan sanallisen viestin jälkeen laitoin sen maahan odottamaan.

Otin sen uudelleen mukaan, kun se oli hiljaa ja vein takaisin Kayan viereen. Tehtiin sitten istuminen ja nyt Toivo oli rauhallinen ja varman oloinen. No siitä sitten palkkaa ja kehu sekä yritettiin uudelleen paikallamakuu. Nyt oli kyllä hiljaa, mutta levoton ja todettiinkin, että jännästi sen olemus muuttuu siinä paikallamakuun aikana, vaikka istumisessa oli aivan toisen oloinen.

******

Vähän harmitti tuo minun hermostuminen, kun ei se Toivon tilannetta auta. Nyt tarvitsee suunnitella treenit paikallaolojen osalta hyvin tarkkaan ja antaa sille oikeasti aikaa rakentaa luottamusta siihen, että se voi suhtautua paikallaan makaamiseen levollisemmin ja nyt meillä onneksi on tämä torstain VOI -valmennusryhmä, jossa siihen on tilaisuus. Vaikka muut menee piiloon heti, niin voin jäädä hetkeksi näkyville, käydä vain piilossa ja palata näkyville. Myös se, että Toivo näkee narupallon mun kädessä, vaikka sen olenkin piilottanut kämmeneeni, saa Toivon keskittymään paremmin. Tämä on nyt tapa miten sitä tulen rakentamaan tokon puolelle ja pk-puolella pidetään tuo namirasia takana eli hieman eri tyylillä edetään nyt näissä eri lajeissa.

Tosiaan, kun kirjoitan hieman jälkijunassa blogia niin paikallaoloa olen ehtinyt pariin otteeseen yhteistreeneissä noin toteuttaa ja se tuntuu toimivan suhteellisen kivasti ja kaksi viimeistä paikallaoloa Toivo on ollut huomattavasti paremmin. Viimeksi meinasi alussa hieman vinkua, kun etenin noin 20 metriin, mutta kun huomasi, että en mene muiden kanssa piiloon ja huomasi myös kädenliikkeeni, että pallo on piilotettuna käteeni niin rauhoittui ja myös leveä hymy rauhoitti sitä ja saatoin mennä piiloon ilman, että se hermostui ja kouluttajan kiertäessä häiriökävelyä annoin ensimmäisen ohituksen tapahtua niin, että olin piilossa ja sitten tulin näkyville, kun ohitti Toivon toisen kerran.

******

Omalla vuorollaan tehtiin seuraavia liikkeitä:

  • KIERTONOUTOHÄSSÄKKÄ
  • SEURAAMINEN
  • TUNNISTUSNOUTO
  • KAUKO-OHJAUS: SEISO - MAAHAN
Kiertonoutohässäkkässä oli vaikeuksia tällä kertaa ohittaa kapula alkuun tai kapulan otettua tuli ohitettua este, joten jouduin siirtymään takaisin itse lähemmäs estettä, kun vastaanotin Toivon. Ilahduttavaa oli, että tällä mattopohjalla Toivon kierto oli niin tiivis kuin vain voi olla eli Toivo meni ihan lujaa kiertoon asti, sen takana jarrutus ja kääntö lähes tolppaa nuollen takaisinpäin.

Kierron jälkeiseen pysäyttämiseen Jessica neuvoi minun päästävän Toivon vähän lähemmäs eli en pysäyttäisi niin nopeasti kierron jälkeen niin Toivolle olisi helpompaa.

Seuraamisessa halusin lähinnä näyttää missä mennään ja miltä se Jessican mielestä vaikutti. Ollaanko yhtään edistetty sen edistämisen kanssa. Oma huomio kyllä on, että ihan liian harvoin keskityn käännöksiin tai treenaa kaarroksien, ympyrän, peruuttamalla kulmassa tai yli terävien kulmien kautta käännöksiä.

Tunnistusnouto tehtiin Jessican kapuloilla ja Toivo oli tänään aika pätevä poika.

Sitten katseltiin sitä kauko-ohjauksen seisomasta maahan menoa ja kokeiltiin, kuinka peruuttamisen kautta toimisi Toivolla ja hyvinhän se, näytti olevan pojalla kivaa. Lisäksi sitten niin, että Toivoa pidettiin kaulapannasta ja vedettiin kohti ohjaajaa ja siitä sitten annettiin lupa mennä maahan. Käypiä harjoituksia ja vielä parin päivän kuluttua saatiin yksi harjoitus, joka näytti myös toimivan Toivolla, meinaan namista luopumisen kautta taakse. Myös sitä seisomaan nousua täytyy vahvistaa niin, että se paino on enemmän siellä takaosalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti