torstai 3. huhtikuuta 2014

Huhtikuun alkoi ja treenejä jatketaan

01.04.2014 häiriötreeniä omalla kentällä

Tarkoituksena oli rauhassa hieman Toivon kanssa treenailla, mutta kenttä täytyi sitten lapsista jalkapalloa pelaamassa. Päätin sitten jatkaa treenejä, kun lapsia ei näyttänyt meidän treenit haittaavan ja Toivokin pystyi keskitymään.

Tehtiin jääviä, seuraamista ja luoksetuloa läheltä lelulla suoraan maasta eteen mahdollisimman tiiviisti sekä vähän myös paikallaan istumista, seisomista ja makaamista niin että liikun hiukan edessä.  Muut toimi jotenkuten seisomista lukuunottamatta.

Seuraaminen / olisin toivonut voimakkaampaa ryhtiä, mutta voi olla, että se on sellainen, mulla kun vaan ei ole peiliä mistä näen / palkkaamisen tiheys ?

Jäävät / jotenkin seisominen ei nyt toimi, kuten ennen => kysytään Johannalta Talissa / Maahanmeno => namissa kiinni / istuminen = ok => kokeilin näitä leluilla, toimii ihan kivasti (pallo) / maasta vähän yrittää nousta ylös omia aikojaan, nyt kun palkkaan kädestä => korjataan

Luoksetulo / lelulle jalkojen välistä => ei lelun heittoa, yhdessä leikkiä ja saa tarttua heti leluun

Testasin vähän leluja / Toivo tykkäs hetken vinkupallosta, kaikki menee, muttei mitään suosikkijuttua !

02.04.2014 Talissa tottista

Kouluttajia oli nyt onneksi kaksi niin päästiin ajoissa kotiin. Pääsin onneksi Johannan ryhmään, kun oli niistä edellisistä treeneistä jatkokysymyksiä. Nyt olin myös niin rohkea, että kerroin jo hieman miten ollaan seuraamista tehty, kun en ole oikein viitsinyt valoittaa hommaa.

Sainkin vähän kaikkeen hyvää ohjetta, jotka tuntuivat itsestä sopivilta.

Ensimmäinen kierros
  • Seisominen ja maahanmeno / ei niin äkkinäaisiä liikkeitä, jottei Toivo liiku turhaan käskyjen jälkeen, voin hieman kädellä viivyttää palkkausta ja muista kehu / vaadi pysymään (niin tietty) => yritti seisomisessa tarjota istumista ja kontaktia, rauhassa nosta seisomaan => alkoi toimia (käsi voi hieman käydä myös kauempana, ennenkuin annan palkan)
  • Seuraaminen / käden häivytys / palkkaus => välillä nopea käynti ylhäällä ja välillä vähän pidempään
  • Luoksetulo  / kokeiltiin nyt kahteen kertaan sitä kunnon pitkää luoksetuloa, jolloin koira tulee jalkojen välistä, meni ihan ok, kun vähän viilattiin ensin, etten seiso jalat harallaan valmiina vaan kisa-asennossa
Toinen kierros

  • Seuraaminen / palkkaus => otetaan lyhyitä pätkiä ja palkan jälkeen vapautus ja uudelleen, ei kieppiä vieressä vaan selvä vapautus ja sitten kiepsutus / otan lennosta mukaan ja heti käsi ylös KORKEALLE ja sieltä käymään alas (ei namia tässä suuhun) vaan taas ylös ja sitten palkka (hahaa, jätkäkin aktivoitui)
  • Istuminen / maahanmeno => lelulla => muista, että lelu ei käskyn antamisen aikaan enää liiku
  • Eteentulo / muista pitää jalat yhdessä, vaikea koiran lähteä jalkojen välistä kiepsahtaa / yritän nyt ohjata Toivon kiepsahduksen kautta sivulle, kun silloin kiepsahtaa nopeasti => vaikeaa löytää oikea kohta, josta lähtee liikkeelle  / tehtiin eteentulo myös suoraan maasta => ok, ei haittaa, että menee jakojen päälle, kuhan ei tule liian liki
  • Luoksetulo / muista seisoa jalat yhdessä, kun kutsut ja vasta matkalla avaat jalat ja vapautat menee läpi jalkojen lelulle => hetsaa => je jeeee, ei tänään haukkunut, kun hetsasin vai johtuikohan Johannasta
Olin kyllä aika tyytyväinen tämänpäiväiseen treeniin ja sen antiin. Sain hyviä oivalluksia ja ideoita myös muiden treeneistä ja varsinkin noudoista. Tuttuja juttuja, mutta tuntuu hyvältä taas hieman muistutella mieleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti