keskiviikko 17. joulukuuta 2008

15.12.2008 agilityä Ojangossa


Töiden jälkeen lenkillä kävi ikävä välikohtaus Rommin kanssa. Postilaatikolla törmättiin aivan vieraaseen koiraan, joka ärisi meidän laumalle ja siitähän Rommi hermostui todenteolla. Kaikenlisäksi Inka ja Pablo antoivat taustatukea. Näköjään pakka on hiukan sekaisin Inkan mammaloman paluun jälkeen. Pablo ei yleensä ärise kenellekkään ja tämä oli jo toinen kerta nyt kuukauden sisällä. Yleensä Inka ja Pablo ohittavat muut koirat nätisti, mutta Inka on muutamaan otteeseen yhtynyt Rommin hötkyilyyn palattuaan kotiin. Olinkin juuri miettinyt viikkoa aikaisemmin, että pitäisi ottaa Inka yksin lenkillevälillä ja pistää stoppi tuollaiselle käytökselle.


Nyt täytyy tarkkaan miettiä kuinka menetellään jatkossa, mutta täytyy varmaan kuljettaa Inkaa ja Pabloa yhdessä ulkona ja Rommia sitten yksinään, kun ollaan omalla reviirillä. Toinen vaihtoehto on ajaa autolla aina vähän kauemmas, jolloin tuo Rommin reviirillä kuumeneminen vältetään.


Illemmalla mentiin Inkan agilitytreeneihin Ojankoon ja Rommikin pääsi matkaan mukaan. Pablo jäi Riston hoiviin kotiin. Inkalla meni ihan kivasti treenit, irtoaa yllättävän hyvin ja vasta oikeastaan Rommin harjoitellessa samaa irtoamistreeniä niin tajusin kuinka hyvin Inka meni. Meinaan Rommi ehti siinä harjoituksesta käväistä muutamaan otteeseen pöydällä ja puomilla, kun ne olivat ns. houkutteena. En tiedä olivatko tarkoituksella vai vaan sattumalta.


1. harjoitus irtoaminen / kolme estettä ympyrällä ja ohjaaja pysyy keskellä ohjaamassa


2. harjoitus takaaleikkaus putkella / hyppy - putki S-mutkalla - hyppy


3. harjoitus neljän hypyn sarja / takaaleikkaus hypyllä - sylikääntö - valssi


    Esteet sijoitettu jotenkin näin:


                        --------


      ---------              --------


                 --------


4. lisäharjoitukset / kujakeppejä, A-estettä ja puomia


Inkan treenien jälkeen hain Rommin kentälle ja otin sillä nuo kolme ensimmäistä harjoitusta pikaisesti. Rommi oli aivan innoissaan. Olihan se jo piipittänyt kun saavuttiin autolla kentälle, mutta puolitoistatuntia autossa odottaneella oli vähän liikaakin intoa, joten hieman höselsi.


Olisin ottanut agilityä pitempäänkin, mutta oli pakko lopettaa kun toisella ryhmällä aloivat treenit. Joten siirryin viereiselle kentälle harjoittelemaan tottista. Oli muuten todella hyvä pohja kivituhkasta, niin tasaista seuraamisen harjoitteluun. Rommi toimi erittäin hyvin ja innokkaasti, sinänsä yllättävää, jos ajattelee mitä päivällä tapahtui. Oli oikea valinta ottaa jätkä mukaan ja nollata tilanne. Todennäköisesti se ei kestä myöskään toimettomuutta, kun jälki ja agility jäi tauolle samanaikaisesti.



  • Seuraaminen, alkuun kontakti hieman alhaalla, mutta parani, käytin paljon sivuaskeleita, peruutuksia ja käännöksiä

  • Seuraamisen tiivistys (nami) / toimii paremmin kuin haukuttamalla ja pallolla / palkkaus vasta suoraa tehdessä

  • Luoksetulon pysäytys, vapautus luokse

  • läpijuoksu jätin istumaan / läpijuoksu jätin maahan

  • Jäävät liikkeet / maahanmeno AVO kisamaisesti, erinomainen seuraaaminen ja kohtuullisen nopea maahanmeno sivusilmällä katsottaessa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti