maanantai 8. joulukuuta 2008

07.12.2008 jälkeä ja agilityä


Aamulla käytiin jäljestämässä ja lenkillä Tuusulassa, koirat sai painaa vapaana mielensä mukaan ja piipahdettiin myös hiekkakuopalla.


Ennen lenkkiä kävin tekemässä Rommille jäljen, vaikka paikoittain Tuusulaan oli satanut jo luntakin. Onneksi kuitenkin sain tehtyä paikkaan, jossa ei ollut lunta. Maa oli vähän jäässä, mutta askeleen alla kuitenkin hieman upotti, joten aivan hyvät jäljen sinne sain. Jälki oli tarkoituksella aivan lyhyt vain 130 askelta pitkä ja sen päähän olin upottanut ruokakupin, jossa oli oikea kunnon herkkuateria.


Otin jäljen ylös noin 2 - 3 metrin päästä viistosti kohti jälkeä. Rommi eteni vauhdilla ja melko tarkastikkin, jälki oli tunnin vanha ja lähestulkoon suoraa, aavistuksen lopussa kaarsi oikealle. Toivottavasti päästään vielä lähiaikoina samaan paikkaan niin oikea mielikuva vahvistuisi eli tekisin samaan kohtaan jäljen, joka olisi noin 50 askelta pidempi ja seuraavalla kerralla samajuttu.


Inkan kanssa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa jälkikeppien ilmaisua tuomalla eli käytännössä ilmaisutavan muutos maahanmenosta kepin tuomiseen. Olin tosi yllättynyt kuinka helposti tämä ensimmäinen harjoitus meni ja kuinka iloinen tyttö oli. Vein Inkan sellaiseen puukujaan, jossa pohjana oli sammalta, jätin Inkan istumaan ja kävelin suoraan eteenpäin, takaisin palatessani tiputin Inkan nähden neljä keppiä tasaisin välein maahan ja viidennen kepin heitin Inkan nähden sivummalle ja pyysin tuomaan. Inka toi kepin minulle ja toistin saman uudelleen heti. Sen jälkeen sanoin Inkalle, että "mennään" ja kun huomasin sen reagoivan keppiin niin pyysin tuomaan, seuraavalla kepillä sama juttu ja kolmannella en enää pyytänyt tuomaan vaan kun reagoi keppiin niin aloitin kehumaan ja Inka toi kepin ihan oma-aloitteisesti.


Toistin harjoituksen ja se meni aivan yhtä hyvin ja Inkan häntä heilui iloisesti. Asian helpoksi teki se, että Inka jo tiesi, että haluan niitä keppejä, koska Inkahan jäljellä reagoi keppiin ja pysähtyy, alkuunhan alkoi jo hyvin menemään maahan, mutta sitten alkoi näyttää siltä, että sillä ei selvästikkään ollut hauskaa ja otti jäljelläkin painetta tuosta maahanmeno ilmaisusta metsässä. Muurahaisilla oli tähänkin ilmeisesti oma osuutensa, yök kun ne kävelee jaloilla ;-) !


Illalla mentiin kokoporukalla Purinalle agilitytreeneihin ja ensimmäisenä ratatreeniä pääsi tekemään Pablo. Kouluttajani sattui myös näkemään Pablon suorituksen ja totesi myös, että meneepä se kovaa eli en näköjään sitten ainakaan kuvittele. No nyt meni kyllä vielä lujempaa kuin kisassa, tälläinen vauhti olisi meille sopiva, pysyn itsekkin perässä horjumatta !


Rommin kanssa harjoiteltiin ensin keinua kytkettynä ja sen jälkeen harjoittelin tokon avoimen luokan paikallaoloa niin, että poistun hallista. Siitähän ei meinannut tulla mitään, aivan välittömästi useaan kertaan yritti tulla perään, mutta lopulta pääsin ulos hallista ja saatoin laskea viiteen ja taas palasin. Tosi hankalaa, mutta taisi päästä jyvälle. Otin myös hiukan sivuaskelia ja seuraamista sekä jäävät liikkeet. Sivuaskeleet meni yllättävän hyvin, vaikka nami oli suussa, hieno poika !


Rommi pääsi myös käymään radalla ja hyvin suorittikin, ainoastaan tyhmä mamma ohjasi taas kuin kyseessä olisi Pablo eli änkesin keppien vaikeammalle puolelle tai sukelsin kepeillä koiran eteen, hip hurraa. Ensimmäistä kertaa otettiin myös okseri ja sen jätkä hahmoitti hyvin. Tekniikkapuolella otettiin sitten rengasta ja keppejä sekä neljän esteen neliötä, josta sitten hypylle ja lähetys putkeen. Pääsin jopa lähettämään kauempaa, erinomaista !


Inkaa taas hirvitti koko halli, mutta en välittänyt. Osaksi Inkan epämielyttävä olo taitaa johtua siitä, että ei tykkää kun koirat haukkuvat hallissa. Häntäkin nousi viistoon kun harjoiteltiin A-estettä, joten yritän olla huomioimatta, että se ei tykkää olla tuolla hallissa. Puomia oli otettava kytkettynä, koska taas väisti sitä, mutta remmissä meni hyvin. Renkaalla yritti alakautta, joten laitoin renkaan sitten mini/medi asentoon ja muutenkaan vauhtia ei oikein löytynyt neljän esteen neliö sarjalta, mutta keskittynyt kyllä oli eli yritti kokoajan, vaikka ei ollutkaan täysin vapautunut. Muuria otin yksittäisenä ja siitä mentiin vauhdilla :o) !


Sitten minun täytyy alkaa muistaa, että takaakierto Inkalla ja Rommilla on "kierrä" ja Pablolla "taka", että se on vaikeaa, onneksi olen saanut kaikilla tuon hyppy käskyn jo pelkäksi "aita" käskyksi ja kaikki muuten hyppäsivät esteiden yli ;-) !!!!!


Seuraavana sunnuntaina tullaan vaan Pablon ja Rommin kanssa, koska Inkalla on seuraavana päivänä toivottavasti omat treenit Ojangossa ulkona, jos vaan sää sallii.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti