lauantai 17. maaliskuuta 2012

16.03.2012 EVL-ryhmän treenit Vuokkosilla


Ohjelmassa evl:n ruutu ja kaukokäskyt sekä paikallaolot. Vähän ennen omaa vuoroa otin Rommilla toisella tapaa vasemmalle käännöstä ja kas kummaa, koira joka ei sivuaskeleissa ja käännöksissä ääntele niin protestoi helpompaa käännöstä, mutta ajattelin kuitenkin jatkaa tätä vielä, kyllä se tottuu. Sen mielestä vaan kait on tutumpaa, että tulen "päälle" sillä  vaikeammalla tyylillä wink !



Kokeilin myös askeleita oikealle hieman loivemmalla askeleella ja siinä ei ongelmaa, remmillä hieman ohjaan, eiköhän se taas tästä palaudu takaisin oikeaan uomaan. Vasemmalle tekee aika kivasti ja käännöstä oikealle saa kyllä työstää kanssa remmin avulla, kun puskee siinäkin eteen, palaa kyllä takaisinpäin, mutta kun pitäisi heti osua oikeaan.



  • MERKKI + RUUTU / hieman arvelutti miten lähtee merkille kun taas oli tuo epäselvä tausta (rengas takana ja muuta sälää) ja katsoi aika paljon itse ruutua lähetyspaikassa (ei häiriömerkkejä),  mutta kun katsoi merkkiä niin kommentoin "hyvä" ennenkuin Sanna sanoi "liike alkaa". Merkille lähtiessä ei katsonut minua, mutta lähetin kuitenkin...... ja suoraan lähti merkille hieman epävarman oloisena ja ravilla / no pysäytin merkille ja siitä sitten ruutuun, jonne lähti laukalla ja ruudussa annoin käskyn ennenkuin saavutti alustan (höh) ja näin ollen sain sen aikalailla oikeaan reunaan maahan, no ihan hyvin ruudussa, ei siinä mitään. Sivulletuloon pyysin Sannan hihkaseen kun Rommi alkaa saavuttaan ja tälläkertaa annoin käskynä "seuraa" ja uudelleen käsky juuri kun saavutti minut ja sitten muutama metri seuraamista ja täyskäännös ja sitten ehkä 10 metriä seuruuta ennenkuin tuli kunnon kontakti ja siitä palkka



    Tämän jälkeen minä tyhmä en ottanut merkkiä uudelleen no, olisi kyllä kannattanut.

     


  • KAUKOT häiriöllä / en ottanut häiriöllä vaan tein kisamaisesti 10 m, koska ollaan nyt tehty vain läheltä kaukoja ja häiriötä riitti tarpeeksi agilitykoirien haukunnasta yms. / ensimmäisessä seisomisessa tuli eteen selvästi ja toisessa kanssa liikkui hieman, muut vaihdot hyvin, mutta etenemistä ainakin puolikoiranmittaa, korjatiin niin, että Sanna palkkas takaa, muutama hyvä saatiin, mutta Sannan ehdotuksesta korjattiin niin, että palkka takana hieman oikealla, kun kerta liikuttaa vasenta takajalkaa ja yritän myös vapauttaa kiepsauttamalla oikean kautta (toimi tälläkertaa)


Oman vuoron jälkeen otin kaukoja odotusalueella ja myös seuraamista lyhyellä liinalla. Siellä ei pahemmin liikutellut jalkaa, kun olin lähellä ja palkkasin oikealta takaa. Sen jälkeen tulin kokeilleeksi kuinka tekee pelkillä suullisilla käskyillä läheltä, ei liiku ja nousee ylöspäin, joten ehkä pieni suullinen kuuri, ei meinaan olla tehty koskaan. Jos toimii niin sitten täytyy miettiä mun käsimerkkejä uusiksi, vetääkö se seisomisen käsimerkki jotenkin eteenpäin, vaikka on vaan suoraan sivulle käden nosto kyynärpäästä.



Miten voi yksi liike olla näin hankala, vaikka sain sen jo aikoinaan niin hyvään kuntoon, että ei liikkunut mihinkään suuntaan !



Seuraamisessa tehtiin niitä pysähdyksiä ja liinalla jarrutuksia täyskäännöksissä. Sekä palkkasin kontaktin otosta muutamaan kertaan. Näitähän pitäisi tehdä paljon.



Loppuun vielä paikallaolot Viiman ja Saran välissä:



Paikallaistu: ihan hyvin, ei ongelmaa => ei ollut nameja maassa

Paikallamakuu: ihan hyvin, ei ongelmaa => ei ollut nameja maassa (Sanna oli kiertänyt koirat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti